На часі - звіт про виконання Колективного договору

Нині у цехах та  підрозділах Хмельницької АЕС проходять збори трудових колективів та профспілкові зібрання, підсумки яких стануть основою для проведення спільної конференції трудового колективу та звітної профспілкової,  запланованої на 21 лютого.

Увага акцентується на питаннях виконання у минулому році у підрозді­лах атомної електростанції Колективного договору, правилах виконання трудового розпорядку на енергопідприємстві, на підбитті підсумків роботи відділів та цехів ХАЕС за 2018 рік. В колективах активно обговорюється і проект порядку денного конференції, як трудового колективу, так і профспілкової. Вони попередньо були ухвалені спільним рішенням адміністрації та профспілкового комітету ВП ХАЕС і наразі включають в себе відповідно сім та шість основних питань. Серед них, насамперед, звіт керівництва станції про виконання показників діяльності Хмельницької АЕС за 2018 рік, відповідно до договірних зобов’язань, передбачених Колективним договором енергокомпанії, розгляд та затвердження довідки про його виконання. Звіт включає в себе виробничу діяльність, порушення в роботі блоків, підвищення безпеки та охорони праці, трудову дисципліну, заробітну плату та соціальний розвиток підприємства. Обговорять учасники лютневої конференції і комплексні заходи на поточний рік щодо нормативів безпеки, гігієни праці, підвищення істотного рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій. 

Що ж стосується профспілкових питань, в полі зору традиційно перебуватиме розгляд, затвердження та схвалення кошторису планових витрат коштів профкому за 2018 рік та поточний період часу.

Також на цехових зібраннях працівники визначаються і з вибором кандидатів для участі в обох конференціях. Для підрозділів квота розраховується у співвідношенні 1 делегат на 25 чоловік. Частина представників адміністрації та профспілкового комітету обираються поза встановленим лімітом. Традиційно після станційних конференцій обрані делегати від атомної станції візьмуть участь у конференціях, які проводитиме «НАЕК «Енергоатом».

Власна інформація