На гребені «Юної енергетичної хвилі»

25-27 квітня у басейні спорткомплексу пройшов V Всеукраїнський турнір з плавання  «Юна енергетична хвиля». Захід входить до переліку іміджевих з розвитку атомної енергетики України та ставить на меті розвиток спорту та зміцнення дружніх стосунків між  учасниками.

Спортивне свято видалося масштабним та цікавим. У ньому взяло участь 168 спортсменів із міст-супутників АЕС та Західного регіону – Вараша, Южноукраїнська, Жовтих Вод, Ковеля, Рівного, Кам’янця-По­дільського та Нетішина. Спортсмени – від восьмирічок до підлітків - змагалися у чотирьох вікових групах.

Особливо урочистим було відкриття. Державний гімн виконав зразковий хор старших класів Нетішинської школи мистецтв «Кантабіле»  (кер. Олександр Гурєєв). Із початком незабутнього спортивного свята плавців привітав Михайло Гук, голова ППО ХАЕС та ФСТ «Атом України».

Титул кращого спортсмена команди  за підсумками змагань отримала Дар’я Карташева, 2004 р.н., переможець на дистанції 100 м брасом та 100 м вільним стилем.

Єлизавета Карикова 2008 р.н. здобула золото на дистанції 100 м вільним стилем та срібло -100 м на спині.

Першу сходинку п’єдесталу пошани посіли Іван Половко, 2005 р.н. на дистанції 100 м батерфляєм  та Григорій Дяденчук на дистанції 200 м комплексним плаванням.

Результат Максима Юхимця – ІІ місце – на дистанції 100 м вільним стилем та ІІІ – на дистанції 100 м на спині.

Володимир Колісніченко другим проплив стометрівку брасом, третім – 200 м комплексним плаванням.

Срібло змагань здобули Анастасія Матвійчук 2007 р.н. (100 м на спині), Олександр Петренко 2008 р.н., (100 м на спині) та Аліна Юхимець  2007 р.н. (100 м батерфляєм). Брон­зо­ву медаль отримали за стометрівку на спині Денис Цаковський 2007 р.н. та Владислав Лелях 2005 р.н., за стометрівку брасом - Назарій Гіль 2004 р.н., та за стометрівку батерфляєм – Андрій Корчевський 2006 р.н.

Головний суддя змагань, тренер КДЮСШ ППО ХАЕС  Анатолій Олійник розповідає, що під час турніру були відзначені й двоє наймолодших учасників – восьмирічні Олександра Скіженок та Тимур Житовоз.

Всі учасники спортивного дій­ства побували в інформцентрі ХАЕС та на оглядовому майданчику атомного гіганта краю.

Леся Ліщенко