На Хмельницькiй АЕС розпочато корпоративну перевiрку ВАО АЕС

2 листопада 2015 року експерти Всесвітньої асоціації операторів АЕС розпочали корпоративну перевірку Хмельницької АЕС. До складу делегації увійшли експерти регіонального центру ВАО АЕС із Фінляндії, Словаччини, Швеції, Росії та представники НАЕК «Енергоатом».

Під час зустрічі генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко ознайомив експертів з основними виробничими показниками діяльності АЕС та детально розповів про заходи із культури безпеки, які здійснюються на енергетичному підприємстві. За словами керівника Хмельницької АЕС, під час перевірки є важливою оцінка кращих світових фахівців енергетичної галузі та погляд зі сторони, що дозволить вдосконалити виробничі процеси у ВП ХАЕС.

В рамках перевірки експерти оглянуть обладнання атомної станції, побувають на робочих місцях експлуатаційного та ремонтного персоналу, спілкуватимуться із керівництвом і провідними фахівцями Хмельницької АЕС. На основі цих даних буде здійснено відповідний аналіз та окреслено коло питань, на які необхідно звернути увагу, а також виявлені позитивні практики в роботі ХАЕС, що становлять інтерес для ВАО АЕС.

Довідка. НАЕК “Енергоатом” є колективним членом регіонального центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС (World Association of Nuclear Operators, WANO) з травня 1997 року. Членство у ВАО АЕС надає можливість, враховуючи у своїй практиці досвід інших АЕС, досягнути високих результатів і підвищити надійність експлуатації  атомних станцій.

Фото Олександра Шустерука