На кручах Кам’янця виступили круто

Молодіжний чемпіонат України з боулдерінгу, який відбувся нещодавно в місті Кам’янці-Подільському, зібрав більше сотні спортсменів з чотирнадцяти регіонів України. Взяли участь у чемпіонаті і скелелази з міста-супутника Хмельницької АЕС, які вже не перший рік демонструють достойні результати та стають призерами змагань різного рівня. Зокрема, у віковій категорії 2005-2006 років народження, вихованка нетішинського клубу скелелазіння Вікторія Нікітіна посіла друге місце. Серед спортсменів вікової категорії 2003-2004 років народження, де була найбільша конкуренція, впевнено до трійки найкращих увійшла Катерина Педько.

Варто відзначити і Ярослава Кондратюка, який опинився за крок до п’єдесталу пошани, посівши четверте місце, та Ярослава Петровського - фіналіста зма­гань.

Розповідаючи про успіхи підопічних, тренер неті­шинського «Клубу альпінізму та скелелазіння» Олександр Веремійчук, який працює начальником діль­ниці енергоремонтного підрозділу ВП ХАЕС, згадує і перший міжнародний досвід юних спортсменів.

Наприкінці травня цього року, у складі української юнацької збірної, Катерина Педько та Ярослав Кондратюк взяли участь у тренувальних зборах в Австрії, по завершенні яких відбулися змагання. Українська команда скелелазів здобула золото. Відзначилась Ніка Потапова.