На п`яти наступає ювілей

Ось вже 24 роки футзальний турнір на призи газети «Перспектива» збирає прихильників цієї гри у залі спорткомплексу «Енергетик». Як і у попередні роки, були на висоті організатори цих змагань – колектив спорткомплексу на чолі із заслуженим працівником фізичної культури та спорту С.А.Балаяном, засновники турніру – газетярі «Перспективи». Звичайно ж, заслуговують на слова вдячності гравці та фізорги команд, що брали участь у змаганнях.

Всього у турнірі взяли участь дев’ять колективів. На перших етапах боротьби прекрасно зарекомендували себе футзалісти таких команд, як ЕРП, ГТЦ+КГ+в/ч, турбінного цеху та ЦТАВ+Управління. Ці колективи почергово здолали опір спортсменів СК+КДЮСШ, Збірної відділів, НТЦ+РЦ, ЕЦ+ 3 ДПРЗ, ЦДПРВ+ЦРБ. Отже про результати: СК+КДЮСШ -ЕРП – 1:3; Збірна відділів - ГТЦ+КГ+в/ч -3:5; ЦТАВ + Управління - НТЦ+РЦ - 5:0; ЕЦ+ 3 ДПРЗ - ТЦ - 0:3; ЦДПРВ +ЦРБ - ЕРП - 0:17.

У півфіналах зустрілись  команди ГТЦ+КГ+в/ч і ЦТАВ + Управління. Збірна комунальників і військових у напруженій боротьбі вирвала перемогу із рахунком 5:4.

У другому півфіналі змагались давні суперники – турбіністи і ЕРПівці. Це була прекрасна гра. Домінували представники ремонтного підрозділу, але турбіністи боролись на кожному клаптику поля. Часто суддя застосовував дисциплінарні покарання, адже ніхто не бажав поступатись у двобоях. Лище за кілька секунд до фінальної сирени на лаві запасних ЕРП заспокоїлись: за рахунком 4:3 перемогли ремонтники.

Надзвичайно продуктивно трудились протягом турніру футзалісти Юрій Стасюк, Євген Царук, Максим Юрчук з ЕРП, Володимир Лесковець, Іван Бортнік, Руслан Будяковський, Віталій Боца, Євген Другов із дружини турбіністів, Олександр Сушко, Олексій Вагнер, Андрій Максимов,  Максим Штойко з команди ЦТАВ+Управління, Віктор Каращенко, Михайло Судак, Олег Колосник, Андрій Новіцький, Максим Сучок та Борис Шевчук із збірної  ГТЦ+КГ+в/ч… Саме ці футзалісти привели команди до фінальних поєдинків. За третє місце змагались команди ЦТАВ+Управління і турбінного цеху. Перша половина гри далась непросто обом колективам і закінчилась з хитким рахунком 2:1 на користь турбіністів. Останні у другому таймі додали темпу, проявили характер і довели матч до перемоги з рахунком 6:2. Отже, у них третє місце.

А окрасою став фінальний поєдинок між ЕРПівцями та збірною ГТЦ+КГ+в/ч. Про запеклість боротьби свідчить рахунок по таймах: перший – 1:1, другий – 2:2. Зауважимо, що спортсмени багато комбінували, били по воротах суперника з різних позицій, демонстрували чудовий дриблінг з м’ячем і грамотно будували позиційну боротьбу. Але у одних випадках були на висоті воротарі, у інших – м’яч вперто не бажав залітати у ворота. Тому долю першого місця мала визначити серія пенальті. Впевненішими були ЕРПівці. З рахунком 3:1 та загальним підсумком 5:3 вони святкували перемогу.

Далі настав час відзначення кращих учасників турніру. Одноголосно суддівською бригадою та організаторами турніру Юрія Стасюка названо кращим гравцем. Йому вручено спеціальний кубок. В інших амплуа відзначено Бориса Шевчука (воротар, ГТЦ+КГ+в/ч), Івана Бортника (захисник, ТЦ), Віктора Каращенка (нападник, ГТЦ+КГ+в/ч), Євгена Царука (бомбардир, ЕРП), який забив 11 м’ячів у ворота суперників. Кожному вручені спеціальні призи, команди-призери від­значені кубками, медалями і дипломами.

Особливо хочеться відзначити ветеранів турніру «Перспективи» - захисника з команди ЦТАВ Миколу Малиновського та воротаря електриків Юрія Ющука, які брали участь у всіх 24 турнірах. Прекрасне довголіття. Вони отримали спеціальні призи – флешки з фотографіями різних моментів попередніх турнірів.

Не зайве відзначити серед організаторів турніру заступника директора СК «Енергетик» Віталія Карпюка,  який обслуговував всі турніри на призи «Перспективи», головного суддю змагань Олександра Чутченка та його помічників у полі Юрія Тюпкі­на, Романа Форсюка, Дмитра Кравчука та Ігоря Лихваря, Івана Стукала.

Відзначених тепло вітали уболівальники. Їх не меншає з роками. Всі в очікуванні наступного, ювілейного 25-го за ліком турніру, який, без сумні­ву, відбудеться у строк.

 Петро Шелепало,

член НСЖУ

Фото Віктора Гусарова