На всіх ремонтних ділянках

На другому енергоблоці Хмельницької АЕС триває планово-попереджувальний ремонт. За словами заступника начальника відділу планування і проведення ремонту Ігоря Гришанкова, зараз ремонтні роботи тривають на третьому каналі безпеки, перший та другий канали знаходяться у чергуванні. Вже завершено розбирання реактора, проводяться підготовчі роботи до завантаження свіжого палива та  вихорострумового контролю теплообмінних трубок парогенератора. Ремонтні служби виконують низку робіт на турбінному обладнані. Тут зараз виконується капітальний ремонт другого циліндра низького тиску (ЦНТ-2), ведеться центрування проточної частини циліндра. Також здійснюється ремонт деталей проточної частини,  вкладишів підшипників,  маслозахистних кілець, корпусів підшипників.

Паралельно ремонтні роботи ведуться й на генераторі. Триває лагодження вентильних кілець збудника, ущільнення валу генератора, газоохолоджувачів та повітроохолоджувачів. За результатами дефекації виконується ремонт статора другого турбогенратора, проведено опресовування охолоджувачів генератора, у стадії ремонту перебуває  ущільнення валу ротора генератора.
Спеціалісти відповідних підрозділів, які задіяні у проведенні середнього ремонту на другому енергоблоці, виконують роботи з проведення експлуатаційного контролю металу, технічного опосвідчення обладнання та трубопроводів.

 Власна інформація

Фото Олександра Шустерука