Навчались розуміти закон

Днями на Хмельницькій АЕС відбувся навчальний семінар-практикум для топ-мене­джменту та керівників середньої ланки електростанції на тему «Як ефективно запобігти корупції на державному підприємстві». Семінар було проведено українським представництвом всесвітньовідомої міжнародної антикорупційної громадської організації Transpa­rency International Ukraine. Сертифікований тренер Transparency International Україна Олексій Хмара провів навчання  за  такими модулями, як основні постулати антикорупці­йного законодавства України; способи запобі­гання корупції в діяльності держпідприємств; організація ефективного менеджменту державних закупівель; запровадження результативної комплаєнс-політики; запобігання конфлікту інтересів.

Під час семінару представники Trans­parency International  конкретизували деякі поняття Закону України «Про запобігання корупції», ознайомили з процедурою подання декларацій за новою системою, розповіли про державний захист осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, адміністративну та кримінальну відповідальність за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, навели приклади, як протидіяти корупції в службовому середовищі, як діяти у разі надходження пропозиції неправомірної вимоги подарунка, тощо.

У ході презентації програми практикуму Олексій Хмара розповів, що Transperency International є  відомою міжнародною неурядовою антикорупційною громадською організацією, діяльність якої в Україні спрямована на прозорі публічні фінанси, належне та прозоре врядування, ефективну антикорупційну політику, прозорість та конкурентність проведення державних закупівель тощо. Ця структура  має більше 100 національних осередків. Зараз триває активна співпраця із НАЕК «Енергоатом» щодо популяризації знань в царині Закону України «Про запобігання корупції». Семінари заплановано провести у всіх відокремлених підрозділах енергокомпанії.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука