Назустрiч тридцятирiччю ХАЕС

Кінець травня щорічно позначений  великим числом творчих звітів колективів Палацу культури, Будинку дитячої творчості, Школи мистецтв, освітянських закладів. Цьогоріч не виняток. Колективи підходять до 30-річчя пуску першого енергоблока ХАЕС з гарними вокальними та танцювальними подарунками, розвивають інші жанри мистецтв.

Звітний концерт ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв» традиційно був наси­чений ансамблевою музикою, хоровим співом, сольними номерами на різних інструментах. Ансамбль гітаристів та бандуристів, квартет флейтистів, ансамбль народної музики «Подільський диво цвіт», група скрипалів, мідні інструменти, фортепіано та електроорган, хори під кервництвом О.Сніщук та О.Гурєєва, колектив «Дитяча опера» на чолі з Н.Горбовою були гармонійними, широкоплановими, професійними, якщо одним словом – солідними. Це те, що завжди відрізняє виконавців музичної школи, є заслугою педагогів, очолюваних заслуженим діячем культури та мистецтв України І.Сиваківською, вихованців, серед яких нині знаходимо знаних митців не лише на теренах нашої держави. Цей колектив спроможний відтворити зразки  світової музики на гідному рівні досконалості.

Палац культури міста з свого боку представив жанрову палітру у танцювальних номерах та  пісенних зразках. Тут професійні працівники навчають аматорів мистецтву співу та танцю, акторській майстерності. Разом з містом зростав народний хор ветеранів війни та праці «Журавка» під керівництвом Т.Живаги. Цей колектив глядачі зустрічають оплесками не лише за виконавську майстерність, але й за життєві здобутки. Вони символ незламності і гордість міста.

Молодою зміною опікуються керівники: ансамблю «Лайф» - Т.Сафроннікова, хореографічної студії «Серпантин» - В.Павлова, народного ансамблю «Горлиця» - С.Соборська, шоу–студії «Лантана» Є.Кравченко, хореографічної студії сучасного танцю «Арт-денс» - М.Каповець, студії народного вокального ансамблю «Зорепад» - Л.Формазюк, вокального ансамблю «Камелія» - К.Пельванова-Геворкян, народного ансамблю сучасної естрадної  пісні «Синевир» - Т.Липатова, вокального ансамблю «Нетішинські соловейки» - О.Дьячина, зразкової вокально-фольклорної студії «Роксолана» І.Мардибан. Концерт був насичений різноплановими номерами на будь-який смак.

Директор Палацу культури Кириленко виконала почесну місію – вручила цьогорічним випускникам колективів  посвідчення і подяки та висловила сподівання, що як і тридцять років до сьогодні, аматори Нетішина підноситимуть славу міста, надихатимуть трудовий колектив ХАЕС на нові звершення.

Віктор Гусаров

Фото автора