Не лише вудками…

Членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» у вихідні дні часто можна побачити на ставку-охоло­джувачі електростанції, де у відведених секторах вони ловлять рибу. Минулої суботи вони вирушили на водойму…без вудок. Того дня з ранку розпочалась екологічно-благодійна акція з очищення берегової лінії в районі річки Гнилий Ріг від сміття.

Три десятки стан­ці­й­них рибалок-аматорів старанно збирали залишки від активного відпочинку несвідомих громадян, які люблять провести час біля найбільшої у нашому регіоні водойми.

Кілька годин потрібно було, щоб кузов «МАЗа» наповнився вщент сміттям.

- У наших рибалок є неписане правило – після риболовлі не залишати на березі сторонніх предметів, - розповідає голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, - майже всі цього дотримуються. Але до водойми часто навідуються гості, щоб посмакувати шашликами, юшкою. Вони несвідомо залишають після себе «гостинці», які забруднюють територію. Для членів  нашого клубу, а це в основн­ому працівники електростанції, яким перед виконанням важливих виробничих завдань потрібно раціонально відпочити, важливим є естетичний вигляд місць, де можна провести час з вудкою. А хіба приємно принаймні півдня бути поряд із сміттям, залишками харчів, які вже мають неприємний запах? Тому ми й вирішили облагородити наш сектор. У наданні автотранспорту посприяв профком.

Це не перша екологічна акція, в якій беруть участь риболови-аматори. Вони на власному прикладі хочуть ще раз підтвердити давню приказку – у нас чисто, бо не смітимо. За словами Сергія Онищука, сьогодні ще не всі громадяни усвідомлюють значення стабільної екологічної ситуації і подекуди поводять себе  по-хамськи. Тут не потрібно складних постулатів, довкілля – це також наш дім. А хіба хороший господар буде цим нехтувати?

Марія Малашенкова