Не забути днів тих героїчних

У лекційно-виставковій залі музею того дня  зібрались представники різних поколінь, щоб вшанувати пам’ять загиблих партизанів, привітати живих учасників партизанської боротьби 1941-1944 років.  Виконуючий обов’язки заступника міського голови Іван Михасик привітав  ветеранів, вручив учасникам партизанського руху, які нині проживають у нашому місті, квіти.

У виконанні хору «Журавка» (диригент Лариса Живага, концертмейстер Володимир Трофімов) прозвучали пісні на воєнну тематику. Лариса Живага та Олена Мат­­ві­йчук прочитали поетичні рядки.

Юному поколінню, присутньому на зустрічі, було корисно дізнатися про розгортання партизанської боротьби у нашому краї. Присутні прослухали історичну довідку, а також почули про пережите з уст очевидців тих подій. Спогадами поділились Галина Петрівна Фурсяк та Ніна Яківна Пилипчук. Вони говорили про відповідальність за долю Батьківщини, про ставлення до хліба в ті голодні роки, про подвиг юних героїв-партизанів. На завершення виступаючі побажали для молоді мирного неба, здоров’я, а головне – бути справжніми людьми.

Оксана Іванець, працівник музею

Фото Віктора Войковського