Нетішин готується до II Міжнародного пісенного фестивалю «Вернісаж. ЕнергоФест»

14-16 вересня у нашому місті вдруге пройде Міжнародний фестиваль-конкурс молодих виконавців естрадної пісні «Вернісаж. ЕнергоФест». З метою підготовки та проведення масштабного заходу під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулася робоча нарада з організаторами фестивалю Ольгою та Олексієм Дьячиними, Оксаною Борковською, Оленою Завадською, Світланою Новік і Катериною Костецькою. До участі в засіданні оргкомітету були запрошені керівник КП НМР «Агенція місцевого розвитку» Костянтин Кирилюк, начальник відділу роботи з громадськістю та ЗМІ ВП «ХАЕС» Тетяна Лисичук та фотограф Євген Цибульський.

Минулого року вперше проведений у Нетішині пісенний фестиваль, який був приурочений до Дня міста, спричинив неабиякий фурор. На свято музики і мистецтва з'їхались вокалісти із Києва, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Волинської, Миколаївської, Рівненської областей, а також з Білорусії та Латвії. Свої унікальні виступи молоді співаки демонстрували професійному журі, до складу якого увійшли відомі митці культури і народні артисти України, Грузії і Білорусії. Окрім конкурсної програми, організатори «ЕнергоФесту» підготували для учасників творчі зустрічі, захоплюючі майстер-класи відомих зірок України, екскурсії по місту та яскравий гала-концерт.

Цьогоріч програма музичного заходу обіцяє бути не менш насиченою. Зокрема, організатори додали ще один фестивальний день (торік їх було два), на прохання учасників і друзів пісенного конкурсу з’явилась вікова категорія 21+, команда організаторів поповнилася ще однією креативною особистістю – це Іванна Олійник. Оргкомітет обіцяє багато сучасних фішок: арт-простори, унікальні майстер-класи, туристичні маршрути музичним містом та багато іншого. Імена членів журі конкурсу і зіркових гостей, поки що тримають у таємниці, але директор фестивалю Ольга Дьячина запевняє, що на усіх чекає безліч сюрпризів.

Наразі організатори II Міжнародного фестивалю-конкурсу молодих виконавців естрадної пісні «Вернісаж. ЕнергоФест» приймають заявки від майбутніх учасників, ведуть переговори з партнерами і спонсорами, формують програму музичного заходу та готують безліч несподіванок.

Діти рідного міста надзвичайно талановиті

З 1 по 4 червня у Хусті проходив XI фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою», директором якого є відомий закарпатський співак Іван Пилипець. Біль­ше півсотні талановитої молоді з України, Молдови, Румунії, Вірменії боролися за Гран-прі фестивалю. Участь у музичному заході взяла солістка зразкового вокального ансамблю і студії естрадної пісні «Вернісажa» Анастасія Завадська та вихованець  гурту «Нетішинські соловейки» Влад Кучерук (керівник Ольга Дьячина).

У віковій категорії 11-13 років юна зірочка Анастасія Завадська виборола 2 місце, 3 місце дісталось Владу Кучеруку. Лауреати других і третій премій отримали від організаторів фестивалю стильні ювелірні прикраси на пам'ять.

***

У Києві відбувся фестиваль-конкурс «Зірки та зірочки», який визначив призерів у індивідуальному вокалі. Гран-прі у середній групі поважне журі присудило нетішинці Надії Гусаровій, яка емоційно та яскраво виконала пісню «Моя земля». Друге місце у ще однієї вихованки ансамблю «Камелія» (керівник Каміла Пельванова-Геворкян) Анастасії Ковалінської.