Нетішинська риболовля на англійську вудку

На водосховищі Хмельницької АЕС відбулися змагання зі спортивної риболовлі на фідерну вудку серед членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Серед нетішинських рибалок є прихильники різних видів риболовлі. Не так давно для більшості з них було невідомо про принципи викорис­тання англійської вудки, яку у рибаль­ських колах називають фідерною. Саме слово «фідер» з англійської мови перекладається як «годувати». В цьому і основна особливість використання такого обла­дунку – інтенсивне достав­лян­ня­ корму на місце. Для фідерних вудок не передбачений поплавок, усі клювання фіксуються за допомогою тоненької гнучкої вершинки. На них і зосередили свої погляди понад два десятки учасників спортивних змагань­.

Після старту рибалки зрозуміли, що погода дарує більш-менш комфортні умови для риболовлі. Принаймні легка нетривала мряка не сприймається завзятими рибалками як перепона для активного відпочинку. Кожен з учасників змагань заздалегідь приготував  чимало  кормової суміші, яка окремими порціями закидалась у годівницях на визначену дистанцію. Рибалки розуміли, що упіймати велику рибу – це лотерея. Але й для принаджен­ня малих екземплярів також потрібно добре попрацювати.

Перша година змагань засвідчила, що учасники змагань у садочках будуть мати красноперок, гус­теру, карасів. Вони вже встигли потрапити на гачки вудок Юрія Савченка, Миколи Конченка.

Коли до кінця спортивної риболовлі залишалось дві години, (змагання були розраховані на п’ять годин­) виявилось, що основна конкуренція буде між відомими в окрузі «фідеристами» Володимиром Єфремовим та Федором Бульком. Згодом саме вони зайняли найвищі щаблини рибальського п’єдесталу із уловами один кілограм 27 грамів та один кілограм 36 грамів. Трійку лідерів замкнув Ігор Борійчук із уловом 810 грамів. До речі, він є активним пропагандистом спор­тивної риболовлі та не один рік виступає спонсором призів для переможців.

Повз увагу суддівської колегії­ не залишилось і досягнення ветерана­ риболовлі Михайла Воскобойникова. Його четверте місце визнано призовим - «За волю до перемоги».

Перебігом спортивної риболовлі цікавились голова профкому ВП ХАЕС Михайло Гук, заступник генерального директора з капітального будівництва Олег Рахлінський.

- Коли ми організовуємо спор­тивну риболовлю, - розповідає голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, - враховуємо побажання наших активних членів. Не випадково у визначений час можна позмагатись у вправності воло­діння поплавковою вудкою, спі­нінгом і навіть «мормишкою». В організації активного відпочинку нам сприяють профком електростанції, зокрема, його спортивно-масова комісія. Сподіваюсь, що незабаром рибалки будуть перевіряти на надійність надувні човни та спінінги. Хижа риба зачекалась…

Олександр Шустерук