«Нетішинська Самооборона» посіла друге місце у регіональному етапі національного конкурсу «Благодійна Україна-2016»

Національний конкурс «Благодійна Україна» проводиться з 2012-го року «Асоціацією благодійників України». П`ятий, ювілейний конкурс, є рекордсменом, адже  за всі роки його існування, в цьому році було прийнято найбільшу кількість заявок – 744.

Отож, вже вп’яте відзначають на державному рівні кращі доброчинні організації та колективи, благодійникі­в, меценатів та волонтерів, тих, хто реалізував значні благодійні проекти та акції в Україні протягом року. Переможців  у номінаціях конкурсу віншують  дипломами та призами від органі­заторів та партнерів конкурсу, уні­кальною керамічною статуеткою «Ангел добра», декорованою багатим національним орнаментом та оздобленою бурштином.

«Конкурс «Благодійна Україна-­2016» стартував 31 жовтня 2016 року. Для участі у ньому необхідно було подати заявку відповідної форми. До заявки додати підтверджуючі документи та матеріали, оголошення, програми, акти, протоколи, накладні, платіжні документи, фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи).

Громадська організація «Нетішинська Самооборона» також вирішила взяти участь у національному конкурсі та подала відповідну заявку, адже у 2016 році організацією було надано 193 тисячі  гривень допомоги військовим у зоні АТО, зібрано 64 тисячі гривень  допомоги сім`ям загиблих в АТО Назара Галюка та Дмитра Полякова,  проведено 12 благодійних заходів, а також паралельно з військовим волонтерством велася допомога дітям-інвалідам та сиротам.

Напередодні фіналу національного конкурсу у Києві, по всій Україні  проводять  регіональні конкурси, які цього року пройшли в Одеській, Житомирській, Херсонській, Львівській, Він­ницькій та  Хмельницькій областях. Хмельниччина цьогоріч вперше долучилася до конкурсу, хоча проведення конкурсів у регіонах запровадили ще кілька років тому. Мало того, Хмельницька область вийшла у фінал конкурсу з 61 заявкою і одразу показала третій результат за кількістю учасників по Україні! Партнером «Асоціації благодійників» та співорганізатором в області стала знана  в регіоні  громадська органі­зація «Мистецька сотня «Гайдамаки».

І ось минулого тижня мені, як голові організації, зателефонували організатори конкурсу і повідомили, що «Нетішинська Самооборона» увійшла до трійки призерів у номінації «Регіональна благодійність» та запросили на урочистості.

Церемонія нагородження переможців Першого регіонального конкурсу «Благодійна Хмельниччина-2016» зібрала 23 березня  в залі Хмельницького університету управління та права істинних патріотів України, людей з великим та добрим серцем. Бурштиновий ангел, аплодисменти і теплі слова подяки, - так відзначали  кращих благодійників та меценатів  краю. На початку віншування виступив Олександр Максимчук, президент «Асоціації благодійників України»: «Сьогодні церемонія дуже позитивна, люди, які виходять на сцену, представляють справді заслужені організації. Добро починається від тебе! – є таке гасло. Кожен  робить свою справу. Я дякую, що на Хмельниччині таких людей дуже багато».

Загалом відзнаки вручалися у восьми номіна­ціях: «Благодійність бізнесу», «Регіональна благодійність», «Благодійність в освіті та культурі», «Благодійність у соціальній сфері», «Молодіжна­ та дитяча благодійність», «Благодійність у захис­ті України», «Меценат року» та «Волонтер року».

У номінації «Регіональна благодійність» гро­мадська організація «Нетішинська Самообо­рона» отримала диплом за 2-ге місце, поступившись лише відомій на всю Україну  організації  «Благодійний фонд «Зміцнення громад».

За це визнання та нагороду хочемо подякувати всім, хто протягом нашої діяльності допомагав «Самообороні», підтримував, брав участь в акціях. Низький уклін вам, нетішинці, за вашу щедрість, сердечність, людяність.

Взагалі у  квітні 2017-го вже буде 3 роки, як «Самооборона» надає допомогу військовим у зоні АТО. Вперше ми почали збирати продукти 18 квітня 2014 року для 51-ї бригади, яка вже знаходилася в зоні АТО, та в якій перебували наші нетішинці.  Ну а про  повномасштабний збір коштів, продуктів харчування, медикаментів та одягу для наших військовослужбовців, які і зараз знаходяться у зоні бойових дій на сході України, ми оголосили 19 червня 2014 року. Саме тоді й розпочалася  акція «Підтримаємо свою армію. Врятуємо країну».

У рамках проведення цієї акції «Самооборона» втілила в життя безліч різноманітних  заходів, які давали нам змогу не тільки зібрати благодійну допомогу, а й заробляти кошти, щоб використати їх для нетішинських військових. За цей час нами було зібрано та витрачено більше  1,5 млн грн. Ми здійснили 11 поїздок у зону АТО, під час яких доставили більше 30 тонн продуктів харчування  та одягу. 

За 2 роки була налагоджена тісна співпраця ГО «Нетішинська Самооборона» з багатьма підрозділами ВП ХАЕС,  яка продовжується й досі. Всього  трудовими колективами станції за більше ніж  два роки співпраці з «Самообороною»  було  зібрано майже 500 тисяч гривень. 

Не залишалася осторонь під­тримки військових і профспілка ДП НАЕК «Енергоатом». Після звернення «Самооборони» у серпні 2014 р. до голови профкому ХАЕС Михайла Гука з проханням надати фінансову допомогу для нетішинських військових, було  переведено 200 тис. грн на рахунок ГО «Нетішинська Самооборона» для забезпечення нетішинських військових усім необхідним.

Також дуже великий обсяг допомоги надав приватний підприємець Валерій Преподобний: це і транспорт для поїздок у АТО, і значну кількість продуктів, і близько 200 тис. грн  для придбання всього необхідного для військових.

Щомісяця ми публікуємо звіти про зібрані кошти та  придбане спорядження у соцмережах та ЗМІ. Ознайомитися з діяльністю та звітністю організації нетішинці можуть у соцмережах «Фейсбук­», «ВКонтакті» та «Однокласниках» на сторінках користувача «Нетішинська Самооборона», а також на сайті www.samooborona-netishyn.com.ua.

Взагалі хочемо подякувати всім нетішинцям, і особливо працівникам ВП ХАЕС, які незважаючи на складні часи, нестабільну ситуацію в економіці та в країні, продовжують допомагати нашій армії.

Тільки завдяки вашій підтримці наші земляки­, ризикуючи власним життям на фронті, готові вою­вати стільки, скільки знадобиться, щоб здобути повну перемогу. Бо вони знають, що на рідній землі їх пам’ятають, люблять та чекають. Завдяки вам, небайдужим українцям, справжнім патріотам, Україна вистояла перед сильним та жорстоким ворогом.

Юрій Камозін,

голова ГО «Нетішинська Самооборона»

 

Волонтери «Самооборони» долучилися до збору благодійної допомоги нетішинці Софії Мельник

25 березня на локації АРТ-простір проходив благодійний концерт за участі гуртів Нетішина, Славути, Шепетівки. «Нетішинська Самооборона» спільно з учасниками АТО, долучилися до благодійності зі збору коштів на лікування маленької нетішинки Софійки Мельник.

Провели ярмарок, де кожний бажаючий міг поласувати: смачним пловом, печеною картоплею, узваром, солодощами та зробити свій внесок у благородну справу. 

На ярмарку ГО «Нетішинська Самооборона» зібрала 4455 грн. Сім’я Франчуків напекла і реалізувала домашню випічку, а  усі кошти – 682 грн передала волонтерам «Самооборони» для спільної передачі батькам Софійки.

Дякуємо організаторам концерту за надану можливість долучитися до доброї справи.

Однією з найвищих моральних цінностей це батьки, які з раннього дитинства прививають нам турботу про ближнього. Зібрана волонтерами «Самооборони» сума 5137 грн буде передана сім’ї Мельників.