«Переможні»  кілограми

На водосховищі Хмельницької АЕС  у рамках Кубка «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» відбулися змагання зі спортивної риболовлі на хижу рибу з човнів.

Спочатку відбувся інструктаж щодо безпечного поводження на воді. Основна вимога для всіх учасників змагань – наявність рятувального жилета.

Учасники змагань вкотре переконалися, що місцеве водосховище інколи може нагадувати море. Особливо у вітряну погоду. Але це не завадило любителям спінінга надувними човнами вийти на водойму.

- Будь-який рибалка не повинен нехтувати правилами безпеки, - зазначив голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, - трапляються випадки, коли човен може пошкодитись на значній віддалі від берега, вийти з ладу. У холодній воді довго не протримаєшся, бо банально забракне сил. Вся надія на тканину із плавучим матеріалом. Не одному сміливцю завдяки цьому вдалось  зберегти життя… Про заходи безпеки ми нагадуємо перед кожним початком змагань зі спортивної риболовлі.

Вісім екіпажів рибалок вийшли на водойму. Кожен намагався знайти водну ділянку з обов’язковою присутністю хижих риб. Незважаючи на велику хвилю та пронизливий вітер, риба дала про себе знати. Учасники змагань відчули радість перших уловів. Вдача залежить від багатьох факторів, один з яких – вміло обрана специфічна блешня або певного кольору воблер. Не дивно, що  деякі спінінгісти неохоче розкривають «секрети» так званої тактики та стратегії. На змаганнях кожна інша команда – це потенційний конкурент.

За перебігом змагань ретельно стежили  судді  Анатолій Бєлокобиль­ський, Петро Кравець, Віктор Звонцев. Потім вони взяли участь у зважуванні впійманої риби. Третій результат було зафіксовано у представників команди «Штурм» Юрія Савченка та Кадима Каржау. Вони спромоглися за чотири години змагань упіймати один кілограм 910 грамів окунів. Із порівняно невеликою різницею  своїх суперників випередила команда «Круті перці» у складі Миколи Новікова та Юрія Чередниченка. Їх результат становив два кілограми 264 грами риби.

Певною несподіванкою для учасників змагань стала беззаперечна перемога молодих рибалок із команди «Штурм-2» Олександра Каржау та Євгенія Каржау із результатом два кілограми 624 грами.

Суддівська колегія ретельно визначала переможця у номінації «Найбільша впіймана риба». Тут нагорода дісталась Юрію Чередниченку за окуня вагою 171 грам. Усі переможці отримали призи.

- Цьогоріч нам вдалося провести усі заплановані змагання зі спортивної риболовлі, - розповідає голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, -  сподіваємось, що під кінець року погодні умови сприятимуть змаганням з ловлі на «мормишку».

Олександр Шустерук

Фото Олега Гея