Васильчук - чемпіон,  а у середньоваговиків надзвичайна конкуренція

Харків зібрав понад 300 учасників.

Чемпіонат України серед чоловіків і жінок зі спортивного й бойового самбо в Харкові зібрав майже три з половиною сотні учасників. Спортсмени прибули із 21 регіону України. Яскраве урочисте відкриття відбулося у спорткомплексі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Саме харків’яни здобули лаври кращої команди, випередивши збірну Києва та Дніпропетровської області.Хмельниччину представляли вихованці заслуженого тренера України Геннадія Горохова і четверо з п’яти повернулись з медалями. Так у вазі 74 кг два атлети увійшли до трійки призерів – заслужений майстер спорту Дмитро Бабійчук здобув срібну, а майстер спорту міжнародного класу Олександр Брус – бронзову нагороди.

Ще одна бронза у ваговій категорії до 82 кг. Її здобув наш атлет Олександр Мирончук. У вазі до 90 кг традиційно найсильніший чемпіон світу, переможець Всесвітніх ігор єдиноборств Іван Васильчук.

Іван та Дмитро братимуть участь у етапі Кубка світу в Білорусії. Успіху!

Шабельна юнь штурмує висоти

Нині до вже знаних фехтувальників підтягуються і юні спортсмени, демонструючи свою майстерність на змаганнях Всеукраїнського рівня.

На чемпіонаті України з фехтування на шаблях серед кадетів, який проходив 30-31 січня у Києві, перемогу здобув вихованець Нетішинської КДЮСШ Володимир Данилюк, член фехтувальної збірної України.

На етапі Кубка світу

А в італійському місті Падуя відбувся перший етап Кубка світу серед шаблістів. З чотирьох українців, що брали участь у змаганнях, кращий результат показав нетішинець Дмитро Пундик, який виборов 21 місце. У 1/18 фіналу він не впорався з п’ятим номером кваліфікації корейцем Ж.Кім.

Збірна України у командних змаганнях стала одинадцятою  (Дмитро Пундик, Юрій Цап, Євген та Олексій Стаценко).