Обігрійте добром  і ласкою

У рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана, 1 жовтня відбулась благодійна акція на підтримку наших підшефних бабусь та дідусів з Кривинського будинка-інтернату для інвалідів та людей похилого віку. Комісія ПК по роботі з дітьми і шефській роботі здійснила чергову поїздку до мешканців закладу, якими колектив ХАЕС опікується вже багато років поспіль.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо відчуваються у поважному віці. Старші люди пронесли крізь своє життя нетлінні людські цінності, вірність рідній землі, зберегли для нащадків найкращі національні традиції, навчили нас долати труднощі та бути достойними своєї держави.

Всі 24 мешканця чекали нас, своїх шефів, з нетерпінням, адже вкрай потребують уваги, тепла, нашої турботи. Ці люди мудрі і багаті літами, але їм не вистачає спілкування, співчуття, іноді просто доброго слова. І ми, як могли, старалися розрадити цих людей, вислухали кожного, комусь поспівчували, когось намагалися втішити. А ще - пригостили кожного гостинцями, придбаними за кошти членів комісії та благодійних пожертвувань праці­вників ХАЕС. Зібрана сума склала 650 грн., тому було придбано порівняно небагато: паперові серветки, туалетний папір, солодка газована вода, сік, вафлі, цукерки.

Старенькі дякували нам і передавали добрі побажання всім працівникам Хмельницької АЕС. Але  найкращою подякою нам були їх посмішки і щасливі лагідні очі.

В цей осінньо зігрітий день і час хочеться сказати вам, дорогі колеги, - поважаймо дорогих нам рідних, будьмо чуйними у ставленні до них, людей похилого віку, бо це є наріжним каменем людяності.

Другого жовтня у Нетішинському Палаці культури з нагоди свята силами творчих колективів закладу був проведений вечір відпочинку для непрацюючих пенсіонерів ВП ХАЕС. Справжні вечорниці, з піснями, танцями, гарячим запашним чаєм з печивом та цукерками, задушевними розмовами.

Шановні наші ветерани праці! Все, що оточує нас, є результатом  вашої невтомної праці. В усьому, до чого торкнулися ваші руки, залишилася часточка вашої душі.  Бажаємо нашим пенсіонерам міцного здоров'я, достатку і багато років щасливого активного життя!

Ріта Грицаєнко, член комісії ПК по роботі з дітьми

і шефській роботі