Олiмпiйський урок у Нетiшинi

До Нетішинської ЗОШ №4 І-ІІІ ступенів, що входить до мережі шкіл з олімпійської ос­віти, завітали керівники від­ділення НОК України в Хмельницькій області, місце­ві спор­тивні фахівці, срібна меда­лістка Олімпіади-2016 у складі жіночої четвірки шаблі­сток Алін­а Комащук.

Їх запросили до спорт­залу на урок команд шес­ти­клас­ни­­ків під гаслом «Стань в ряди олім­пійців». Дій­ство роз­по­ча­ло­ся внесенням олім­пій­сько­го во­гню та під­нят­тям Державного прапора України­ і пра­пора НОК. Цю місію виконала Аліна Комащук, за яку, а також випускницю ЗОШ №4 – легкоатлетку Вікторію Ткачук, найпалкіше вболівали учні та вчителі школи влітку під час їх бразильських стартів на Олім­піаді.

У своєму привітанні голова відділення­ НОК Юрій Краснюк зокрема відзначив зас­луги ­тренерів і вихованців міс­цевої комплексної ДЮСШ Хме­льницької АЕС, восьмеро з яких у різні роки стали олімпій­цями, в тому числі троє – Галина Пундик, Ольга Жовнiр, Аліна Комащук піднялися на п’є­дестал пошани. Він вручив­ подяки наставникам учасниць Ігор в Ріо-де-Жанейро – Олегу та Ользі Штурбабіним, Олек­сандру Краснову, спеці­алісту відділу молоді та спорту виконкому Нетішинської міськ­ради Василю Базану, колективу КДЮСШ.

А далі школярі продемонстрували свою сприт­ність і вправність на практиці – у змаганнях, до про­грами яких було включено біг з прапорцем, стрибки у довжину з місця, метання тенісного м’яча в ціль та весела естафета. Перемогу здобула команда «Смайлики» з 6-А класу­.

Готувались учні до важливого заходу під наглядом вчителя фізвиховання із сорокарічним стажем Валентини Дейкалюк та її молодших колег-педагогів кілька тижнів. Напередодні в ЗОШ підбили підсумки конкурсу малюнків на спортивну тематику і кращі роботи представили на виставці.

Спортивне свято доповнили показові виступи фехтувальників (тренер Ольга Штур­бабіна), футболістів (тренер Володимир Возьний), юних грацій художньої гімнастики (тренер Дар’я Орловська). Дала настанови і нагородила шестикласників сувенір­ною продукцією НОК Аліна Комащук, яка стала для них взірцем ціле­спрямованості, наполегливості та працелюбності.

У рамках реалізації всеукраїнської акції НОК України «Олімпійський куточок» директору школи Людмилі Добровольській очільники олімпійського руху в області пере­дали спортінвентар для занять ігровими видами.

Н. Дружбан