Онлайн-читання від Хмельницької АЕС

З нагоди Міжнародного дня дитячої книги Хмельницька АЕС долучилася до онлайн читання першої художньої книги про атомну енергетику «Де народжується світло».

Починаючи з 1967 року, коли започатковано День дитячої книги, і дорослі, і юні читачі мають можливість поринути в казковий світ пригод та фантазій, адже скрізь проводиться низка різнобічних заходів, які популяризують одне із найвагоміших винаходів людства – книгу. Зазвичай, до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Традиційно з нагоди свята організатори проводять у школах різних країн урочисті заходи для дітей, зустрічі з авторами та ілюстраторами, конкурси на найкращий твір та багато чого іншого.

У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його дістає дитина з усіх можливих джерел, твори дитячих письменників проходять випробування на подальше життя. У дитячому виданні, яке стало первістком для Хмельницької АЕС, головними персонажами виступають бобри та лис. Саме у цьому казковому оповіданні наймолодші читачі дізнаються про те, як виробляється електроенергія і що це взагалі таке.

«Де народжується світло» - таку назву має перша дитяча книга, яку минулого року ХАЕС у тандемі із молодою талановитою авторкою Катериною Сад випустила у світ двотисячним тиражем. Це історія про атом та його неймовірну роботу на електростанції. Минулого року книгу було презентовано та подаровано школам та бібліотекам міста енергетиків, також це видання поповнило фонд Музею книги старовинного Острога, - міста-колиски східноєвропейського друкарства.

Наразі, незважаючи на пандемію та неможливість організації різноманітних заходів, Хмельницька АЕС долучилася до проведення Міжнародного дня дитячої книги. Використовуючи комунікаційні технології та Інтернет-мережу, працівники відділу роботи з громадськістю та ЗМІ озвучили та створили відеозапис читання книги. У час, коли діти сидять вдома, вони отримали можливість проглянути це відео на мережевих ресурсах ХАЕС.

А ще юні книголюби можуть виступити і у ролі художників, намалювавши казкових героїв. Свої малюнки діти можуть передати до інформаційного центру ВП ХАЕС, де уже багато років поспіль проводяться дитячі творчі конкурси. Авторам найбільш цікавих робіт книга «Де народжується світло» буде подарована. Сподіваємося, вона займе своє місце на полицях дитячих кімнат.

Тетяна Степанюк