ОСТАННIЙ ДЗВОНИК У БЕРЕЗДОВI

Випускний вечір... Подія, яка спонукає до теплих слів, щирих побажань, душевних спогадів. У цьому святі поєднані біль розставання і світлі надії, радість зустрічі з майбутнім, адже прощаються зі школою випускники.

27 травня відбулося свято останньо­го дзвоника у Берездівській спеціалізованій школі-інтернат. Нас завжди з нетерпінням там чекають, тепло і радісно зустрічають, адже ми вже давно стали для цих дітей і їх наставників друзями і навіть, за словами директора школи, частиною їх великої родини.

От і цього дня свято останнього дзвоника не починали, доки не приїхали друзі з Хмельницької АЕС. Дівчатка в гарних сукнях, хлопці в костюмах під бурхливі оплески гостей урочисто пройшли до святкового залу, прикрашеного різнобарвними квітами та кульками.

Цього року для шістьох  вихованців школи-інтернат останній дзвоник став дійсно останнім, адже попереду в них доросле, самостійне життя.

Безліч теплих напутніх слів побажали випускникам директор школи, перша вчителька, вихователі і наставники. У  вітальному слові голова комісії по роботі з дітьми Л.М.  Малько від імені працівників Хмельницької АЕС щиро побажала  дітям успіхів, здійснення усіх задумів, щасливої та щедрої долі у житті. Члени делегації  за традицією подарували випускникам гарні подарунки – чемодани на коліщатках, банні рушники, які стануть їм у пригоді на перших кроках самостійного життя, та по коробці цукерок.  До кожного чемодану прив’язали по великій жовтій кульці зі смайликом, щоб добра посмішка супроводжувала їх по життю. А ще дівчатка отримали в подарунок по гарній сумочці.

Під чарівну мелодію випускники станцювали свій останній шкільний вальс і урочисто присягнулися не забувати рідну школу і своїх наставників. Ну а на святковий обід до столу ми привезли дітям цукерки, печиво, солодку воду, сік, банани, полуниці.

Висловлюємо щиру подяку нашим колегам, які щедро поділилися своїми статками, і це дало нам змогу придбати подарунки для дітей. Також дякуємо підприємцю з магазину Універмаг Оксані Хамратович за допомогу в придбанні чемоданів за пільговою ціною. Дякуємо колишній працівниці ХАЕС, яка побажала не називати її прізвища, але нам воно відоме, за благодійну пожертву у розмірі 1 тис. грн. Дякуємо усім, хто нам допомагав. Загалом було зібрано 6024,48 грн: залишок  від збору коштів на новорічні подарунки - 2915,67 грн, залишок від збору коштів на придбання Пасхальних подарунків – 1043,81 грн, ЦТАВ – 965 грн, благодійник – 1000 грн,  скринька – 100 грн. Кошти  витрачені всі.

Тож можна сказати, що сподівання наших підшефних, завдяки нашим колегам, ми виправдали, а подякою нам стали щасливі дитячі очі та щирі посмішки.

До речі, користуючись нагодою, ми виконали прохання наших підшефних стареньких бабусь з Кривинського будинку для літніх людей – завезли замовлені ліки та шкарпетки.

Ріта Грицаєнко,

член комісії ПКпо роботі з дітьми

 і шефській роботі