Оздоровлення, людська щирість

Профспілкова організація Хме­льницької АЕС має давні традиції у напрямку створення відповідних умов для відпочинку дітей працівників станції, плідно і з великою відповідальністю ставиться до своїх підшефних – учнів Берездівської спеціальної школи-інтернат, Острозького спеціального інтернату для дітей з вадами фізичного розвитку та  Острозького спеціального інтернату для дітей з вадами слуху; мешканців Кривинського будинку-інтернат для інвалідів та людей похилог­о віку; підопічних Неті­шинського центру реабілітації дітей-інвалідів. Традиційно цим напрямком займаються члени комісії по роботі з дітьми і шефській роботі, очолюваної Ру­зіною Труфановою. Небайдужа до потреб інших, вона підібрала команду однодумців, людей діяльних і щирих серцем, самовідданих і відповідальних. Серед найактивніших Юлія Малько, Ріта Грицаєнко, Віктор Кучерук, Наталія Павлова, Ганна Ковба­, Катерина Кисельова. Кожен визначився із напрямком діяльності, серед яких орга­ніза­ційне, інформаційне, спор­тив­но-ту­ристичне, розважально-екс­кур­сійне, спортивно-туристичне, шефське спрямування, добре знає свою ділянку профспілкової роботи. Минулого року члени комісії провели 12 планових та 5 позапланових засідан­ь, розглянувши 44 питання поточної дія­льн­ості.

А роботи, дійсно, було багато. Насамперед у напрямку оздоровлення і відпочинку дітей. Необхідно було організувати розподіл путіво­к у табори відпочинку, органі­зувати доставку дітей на місця. Під час весняних канікул 99 дітей працівників ХАЕС провели тижневий вікенд у карпатському таборі «Водограй». Ще 330 юних нетішинців оздоровились у «Водограї» під час літніх канікул. Крім цього 60 дітлахів відпочили у таборах «Агатівка» с.Симонів та  «Країні мрій», що під Острогом.

Діти були залучені до ряду змістовних заходів. Зокрема з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня проведено виставку дитячих малюнків. Учасники отримали солодкі призи.

Під час Новорічних театралізованих заходів збагатились враженнями 970 дітей віком від 3 до 11 років.

Проведено дві екологічні акції «Посади дерево – збережи планету», у яких взяли активну участь члени комісії і діти працівників ХАЕС. Здійснено висадження саджанців різноманітних порід дерев вздовж берега каналу.

П’яти працівникам ХАЕС для підтримки їх талановитих дітей були виділені матеріальні заохочення згідно з «Положенням про порядок матеріального заохочення для підтримки творчих та інтелектуально обдарованих членів ППО ХАЕС, а також для підтримки їх талановитих та обдарованих дітей». Загальна сума винагород склала 13100 гривень.

В рамках безстрокової благодійної акції «Поді­лись теплом свого серця» організовано і здійснено 12 поїздок до підшефних закладів: Берездівської спеціальної школи-інтернат (12 квітня – в Пасхальні свята, 31 травня – на свято останнього дзвоника та 31 серпня – на свято першого дзвоника; 20 грудня – до дня Св. Миколая); п’ять поїздок  до Кривинського будинку-інтернат для інвалідів та людей похилого віку. З нагоди свята Св. Миколая від­булись поїздки до Острозьких закладів - спеціального інтернату для дітей з вадами фізичного розвитку  та спеці­ального інтернату для дітей з вадами слуху. Так само з подарунками Св. Миколай завітав до Нетішинського центру реабіл­ітації дітей-інвалідів.

У ці заклади профспілкові активісти привезли  подаровані працівниками ХАЕС одяг, взуття, книги, іграшки, конструктори, постіль, подушки, оргтехніку, телевізор, побутові речі, а також придбані на пожертвувані працівниками ХАЕС кошти різноманітні канцтовари, фрукти, соки, напої, печиво, пряники, інші солодощі, підгузки, санітарно-гігієнічні засоби, новорічні подарунки (для 259 дітей).

Загалом на потреби підшефних закладів членами профспілкової організації ХАЕС було зібрано 30142 грн. Най­активнішими благодійниками протягом 2018 року були: працівники  відділу контролю металу (6530), управління капітального будівництва (3920), цеху радіаційної безпеки­ (3066), цеху дезактивації і переробки радіоактивних відхо­дів (2860), навчально-тренувального центру (2450), служби інформаційних технологій (1380), гідротехнічного цеху (1390), цеху господарського забезпечення (1356), тощо Окрім цього, колектив ТЦ подарував школі оргтехніку, футбольні м’ячі та інше.

В рамках Всеукраїнської акції «Подаруй дитині радість читання» за сприяння працівників ХАЕС книгами були поповнені бібліотеки Берездів­ської спеціальної школи-інтернат та Кривинського будинку-інтернат для інвалідів та людей похилого віку.

Віктор Гусаров