Оздоровлення  від  профкому

Цьогоріч для дітей працівників атомної станції було за­пропоновано оздоровлення у трьох літніх таборах відпочинку – «Агатівка», «Водограй» та «Форпост-десант».

Вже понад 15 років діти працівників Хмельницької АЕС із задоволенням проводять частину літніх канікул у  Гощанському дитячому санаторно-оздоровчому комп­лек­сі «Агатівка», який знахо­ди­ться за кілька десятків кілометрів від Нетішина. Тут серед чудової природи можна­ гарно  оздоровитись і набратись позитивних емо­цій. Цьому підтвердження - постійний попит на путівки саме в «Агатівку». Варто поспілкуватися з батьками та їх дітьми, які вже оцінили умови відпочинку  дітей у таборі  непода­лік Гощі, і у відповідь почуєш, що в цьому оздоровчому закладі якась особлива позитивна енергетика, після закінчення відпочинку школярі неохоче  покидають обійми «Агатівки». Тут, звичайно, немає ніяких секретів, - в Гощанському оздоровчому закладі створені необхідні умови для змістовного відпочинку та гармо­нійного розвитку дітей. Його директор Петро Стахов се­рйо­зно ставиться до підбору кандидатур вожатих, обслуговуючого персоналу, головним діючим особам - відпочивальникам­ - там ніколи сумувати. Досвідчений менеджер розу­міє, що примусити  брати путівки туди, де нецікаво, - не примусиш. Відтак розрахунок на гарну репутацію закладу, бо батьки заздалегідь цікавляться умовами відпочинку у таборах, до яких планують відправити сво­їх дітей.

Порадував нетішинських дітлахів відпочинок у таборі «Водограй», що на Закарпатті. Загалом там оздоровилось 250 чоловік.

Певною родзинкою в ор­ганізації змістовного дозвілля та відпочинку є діяльність табору «Форпост-десант», який створено на базі спор­ти­вного клубу «Пульсар». Тут діти атомників мали можли­вість пройти військово-спор­тивний вишкіл. Його організатори свою роботу побудували на патріотичному вихованні під­­ростаючого покоління, а також покращенні їх фізичного розвитку. Вони навчають рукопашному бою, подоланню смуги перешкод, дають­ ази парашутно-десантного спор­ту, дайвингу, пово­дження зі зброєю, надання першої допомоги та загалом виживання в польових умовах.

За словами заступника голови профспілкового комітету ВП ХАЕС Віталія П’ятковського, цьогоріч у літ­ніх таборах від­почило 374 дитини пра­цівників атомної станції. За кілька днів вони з новими силами, силою-силенною вражень знову сядуть за парти, радо ділитимуться з ровесниками спогадами про відпочинок і нових друзів, з якими заприятелювали в таборі.

Наш кор.

На знімку: оздоровлення під егідою СК «Пульсар»