Пасхальне свято для пiдшефних

Пасхальне свято – одне з найчарівніших свят християнського світу. В народі його справедливо називають Великоднем. В ці дні особливого змісту набуває християнське ставлення до ближніх, які того потребують. От і наші підшефні малята з Берездівської спеціальної школи-інтернат та старенькі із Кривинського будинку-інтернат для інвалідів та людей похилого віку дуже чекали цього свята. Шостого травня відбулась запланована нами поїздка до згаданих закладів.

У Святий день Великодня особливо хотілось якось скрасити самотність бабусь і дідусів, подарувати їм пасочки та крашанки, побажати здоров'я та довгих років життя. Силою обставин ці люди опинились сам на сам зі своїми негараздами і їм вкрай необхідне наше добре слово, співчуття і турбота.  У переддень свята Перемоги люди похилого віку особливо потребують нашої уваги, адже дехто з них свідок Другої світової війни. Їх безцінні спогади, мудрість і досвід заслуговують нашої поваги і вдячності.

Завдяки щирим серцям наших колег, ми змогли порадувати стареньких пасочками, крашанками, різним печивом, цукерками, іншими солодощами, фруктами та соками. Кожна бабуся вибрала собі на свій смак гарну хустинку. А ще ми відвезли їм зібрані нашими колегами речі: постіль, одяг, взуття, стільці, книги, закупили підгузки тощо.

Ну а в Берездівській школі-інтернат зразу привернули увагу гарні клумби з яскравими травневими квітами і дерев'яними казковими фігурками, власноручно зробленими та подарованими свого часу нашим колишнім колегою Лео­ні­дом Олек­сійовичем Богомоловим. Щирі привітання з нагоди Великодня від імені всіх наших співробітників ми передали вихованцям та педагогічному колективу закладу. Ну і, звичайно ж, подарунки – пасочки, писанки, печиво, банани, цукерки, а ще безліч необхідних речей: іграшки, ігри, ком­п’ю­тер від Вадима Леонтійовича Статкевича, одяг та взуття, тканини для майстерні. Тож кожна дитина одержала пасхальний смаколик!

Вкотре щиро дякуємо всім, хто зробив посильний внесок в добру справу. Адже саме завдяки небайдужості наших колег пасхальні свята стали справді  радісними для наших підшефних дітей і людей похилого віку.

Спільними зусиллями було зібрано 5747 грн: УКБ – 1735, ТрЦ – 1000, ЦРБ – 796, пенсіонери – 641, ВМСіТД – 300, ЦТАВ – 200, ГТЦ – 190, ВППР – 160, благодійна скринька – 725. На паски, крашанки, печиво було витрачено 595,43 грн., подарункові набори для Кривина обійшлись у 1746,02 грн, гігієнічні засоби -1029,05 грн, а фрукти і солодощі для Берездова коштували 1332,69 грн. Загалом витрачено 4703,19 грн. Залишок у 1043,81 грн буде використаний на придбання подарунків шести випускникам Берездівського інтернату, свято останнього дзвоника у яких відбудеться 27 травня.

Щирі вітання і велику подяку передавали наші підшефні всім праці­вникам Хмельницької АЕС. Радісно усвідомлювати, що милосердя і співчуття стали частиною життя для багатьох наших колег. Зміни на краще приходять тоді, коли зроблене нами добро стає суспільним благополуччям. Добро - це є мудрість, яка кардинально змінює нас самих і навколишній світ.

Ріта Грицаєнко,

член комісії ПК по роботі з дітьми і шефській роботі