Пенітенціарії  долучилися  до  прибирання

Усі ми бажаємо, щоб люди в Україні жили щасливо. Та замало робимо для того, щоб наші бажання здійснилися. Чекаємо, поки все зміниться саме по собі. Та без спільних дій ніхто і ніколи не доб’є­ться процвітання нашої країни.

Нетішинським МС кримінально-виконавчої інспекції підтримано ініціативу громадської організації «Let’s do it Ukraine» щодо участі 23 квітня 2016 року персоналу КВІ, а також осіб, які перебувають на обліку кримінально-виконавчої інспекції, у щорічній Всеукраїнській соціально-екологічній акції «Зробимо Україну чистою разом!».

Дана акція є частиною міжнародного проекту «Lets Do It World», який об’єднує кожного року більше ста країн для піклування про екологію нашої планети.

Враховуючи те, що метою акції є виховання відповідального ставлення громадян до довкілля шляхом їх долучення до участі у проекті, працівники Нетішинського МС КВІ запросили своїх підоблікових осіб разом з ними на добровільних засадах взяти участь у цій одноденній соціально-екологічній акції.

Співробітники кримінально-виконавчої інспекції впевнені, що участь засуджених у таких заходах виховує у них відповідальність за навколишнє середовище та екологію нашої планети, а також спонукає не засмічувати місця громадського відпочинку, зелені зони та ті території, які ми щоденно відві­дуємо. Проведення подібних заходів серед засуджених є вагомим внеском у їх соціально-виховну роботу, адже вони спрямовані на формування та закріплення в осіб, які перебувають на обліку за скоєння кримінальних правопорушень не пов’язаних з позбавленням волі, прагнення до заняття суспільно-корисною діяльністю, дотримання прийнятих у суспільстві правил поведінки та підвищення їх культурного рівня.

В ході  акції взяли участь 9 під­облікових осіб та співробітники кримі­нально-виконавчої інспекції у повному складі, було проведене прибирання та  благоустрій прилеглої до інспекції території, частини вулиці Лісової м. Нетішин,  зібрані старі зрубані дерева та гілки, вивезене сміття.

Слід зазначити, що окрім безпосередньої позитивної сторони прибирання - чистоти та порядку території міста, були отримані й такі результати  як єдність працівників Нетішинського МС КВІ та підоблікових осіб у сумісному виконанні спільної справи та вклад у покращення екологічного становища рідного міста.

О. Митюк,

фахівець Нетішинського МС КВІ УДПтС України у Хмельницькій області