Переможна хода молодіжної збірної станції

У Нетішині проведено XV Спартакіаду органі­зації молоді Атомпрофспілки. Вітаючи з відкриттям спортивного форуму, голова профспілкової організації «НАЕК «Енергоатом» Олексій Лич наголосив, що молодь – майбутнє атомної енергетики країни, і вона має бути здоровою, загартованою, цілеспрямованою, наполегливою у досягненні мети. Ці якості продемонстрували представники усіх  шести збірних. Особливий успіх прийшовся на молоду зміну Хмельницької АЕС. Перше загальнокомандне місце засвідчило, що Нетішин є базою виховання провідних спортсменів певного спрямування – фехтувальників, самбістів, гандболістів, пауерліфтингерів, але й культивує легку атлетику, настільний теніс, футбол тощо.

Нетішинці виступили рівно в усіх дисциплінах. Старші тренери команд – Юрій Тюпкін (мі­ні-футбол), Степан Пенчук (легка атлетика), Ми­кола Вагнер (настільний теніс), Галина Розварська (бадмінтон) та Сергій Харченко (пляжний волейбол) належним чином підвели спортсменів до змагань. На майданчику з міні-футболу господарі переважали суперників, обі­гравши представників ЗАЕС з рахунком 5:1, а  футзалістів з Вараша з рахунком 6:1. З командою южноукраїнців нетішинці зіграли унічию – 2:2, у півфіналі здолали представників Славутича – 6:2 та у боротьбі за перше місце забили два невідворотні м’ячі у ворота жовтоводців.

 Слід відзначити впевнені диригентські дії Дмитра Кравчука, надійний тил, що забезпечував воротар Ігор Лихвар, блискучі пе­редачі та красиві ком­бінаційні дії Віктора Каращенка, Івана Бортника, Олександра Чутченка, Дмитра Гаврилюка.

Не перший рік команда ХАЕС блискуче виступає у такому виді, як настільний теніс. У нашій команді напрочуд впевнено грала Катерина Груша, якій не знайшлось гідних суперниць.

На відмінно виступила легкоатлетична команда у складі Олександра Чутчен­ка, Віктора Каращенка, Інни Антонюк та Марини Чернюк. За 12.00 подолав стометрівку Олександр Чутченко, «заспокоївши» амбіції інших претендентів на перемогу. У цій же дисципліні другим був Віктор Каращенко. У такому ж роз­кладі завершили вид дівчата: І.Антонюк переможниця забігу, М.Чернюк – друга.

 Перемогу у секторі для стрибків у довжину святкував прудконогий О.Чутченко з результатом 6м 24 см. М.Чернюк далі всіх кинула гранату – 40 м 36 см.

Ще наша четвірка найспритніше за інших подолала дистанцію 4х100.

Тетяна Ткачук та Ігор Нікітчук лише у фіналі поступились представникам ЗАЕС.

Характер і волю до перемоги демонстрували М.Чернюк та І.Нікітчук у пляжному волейболі, однак не змогли пробитись до трійки кращих.

У підсумку збірна Хмельницької АЕС виборола перше місце, друге – команда ЗАЕС та третє – представники Жовтих Вод.

Головний суддя змагань заслужений працівник фізичної культури і спорту Станіслав Балаян позитивно оцінив підготовку і проведення змагань, зазначивши, що на ХАЕС для розвитку спорту створені прекрасні умови. Це заслуга керівництва станції та профспілкового комітету ХАЕС, у складі якого знаходиться відома на всю країну комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, де закладаються основи фізичного виховання майбутніх атомників. Спорткомплекс ХАЕС допомагає підтримувати форму спортсменам, формує навички здорового способу життя.

Перемоги – наслідки належного ставлення у місті і на ХАЕС до фізичного виховання.

Петро Шелепало, член НСЖУ