ПЕРЕМОЖНИЙ  ДЕБЮТ

На водосховищі Хмельницької АЕС в районі річки Гнилий Ріг відбулися змагання зі спортивної риболовлі на «мормишку» на кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Торік виповнилося десять років з дня офіці­йної реєстрації «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», який у своїх рядах об’єднує прихильників різних видів риболовлі. Найекстремальнішою вважається зимова на кризі. Мова не йде про можливість опинитися в обіймах крижаної води, бо рибалки електростанції добре обізнані із основними правилами поводження на льоду, а про тривале перебування просто неба за умови низької температури. Але такі погодні примхи не є перепоною для бажання вийти на зимову водойму, зробити кілька лунок і потім радіти впійманій рибі. Тому й змагання завжди викликають до себе інтерес справжніх поціновувачів активного відпочинку.

Минула субота для нетішинських рибалок видалась більш-менш комфортною. Один-два градуси морозу не вважаються особливими. Інша справа – вітер. Він доносився з боку Острога з невеликою інтенсивністю.

Коли були утворені перші лунки, учасники змагань поспішили «тестувати» їх на наявність у товщі водойми риби. Згодом стало зрозуміло, що активного клювання годі  очікувати, бо не з кожного льодяного отвору можна було здобути очікуваного «трофея».

Дехто з рибалок обрав тактику постійної міграції у межах відведеної для риболовлі території. Протягом невеликого проміжку часу на різних ділянках водойми можна було помітити Олександра Єсіна, Юрія Савченка, Володимира Завадського, Івана Горлачука, Сергія Ільющенкова, а також наймолодшого учасника змагань Олександра Савченка, який працює у електроцеху і вперше взяв участь у спортивній риболовлі під егідою «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Рибалки дізнались, що Олександр є сином багаторазового переможця та призера станційних змагань зі спортивної риболовлі Юрія Савченка. Тепер у них своєрідна сімейна конкуренція. Це внесло інтригу у перебіг змагань.

За ходом спортивної риболовлі ретельно спостерігали судді Микола Новіков, Анатолій Белокобильський, Петро Кравець, роботу яких координував голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук. Але, як мовиться, найсправедливішим суддею для рибалок є звичайна вага улову. Саме завдяки їй вдалося визначити найвправніших рибалок.

У будь-яких змаганнях найневдалішим призовим місцем вважається «четверте», мовляв, старався-старався та недостарався. Саме воно дісталось Івану Горлачуку із результатом 648 грамів. Незначний відрив - на 47 грамів від нього дав можливість до призерів потрапити Сергію Ільющенкову. Друге місце дісталось також знаному риболову Володимиру Завадському, який зумів із лунки підняти 927 грамів рибин.

Коли судді оголосили прізвище остаточного переможця, то з вуст  рибалок прозвучало – «Молодець!», адже кращим став Олександр Савченко. Йому вдалося обійти кіло­грамовий рубіж аж на…4 грами. Без сумніву, що новоспечений чемпіон ще не раз подивує своїми здобутками і цілеспрямованістю, прославляючи рибальські традиції електроцеху.

Олександр Шустерук

 На знімку: трійка призерів