ПЕРША СКРИПКА ЗА ПРОФЕСІОНАЛАМИ

Слюсар дільниці з ремонту і технічного обслуговування  турбінних установок ЕРП Сергій Іванюк належить до  працівників, які були свідками початку будівництва Хмельницької АЕС.

Він уродженець близького до станції села Колом’є Славутського району. Відтак Сергій Олександрович  поєднав долю з атомною енергетикою. З 1986 року понад 15 років трудився слюсарем четвертого розряду на виробничому підприємстві «Львівенергоремонт». Перед пуском другого енергоблока ХАЕС досвідченого спеціаліста по переводу прийнято на посаду слюсаря шостого розряду дільниці турбінних установок цеху централізованого ремонту станції.

Сергій Олександрович постійний учасник ремонтних кампаній. За словами начальника дільниці з ремонту турбінних установок енергоремонтного підрозді­лу­ Романа Мельника, слюсар­ займається ремонтом обладнання на відповідальних ді­лянках. Його професійний досвід стає в пригоді і для молодших працівників під­роз­ділу.

Під час ремонтної кампанії 2012-2013 років на першому енергоблоці Сергій Іванюк виконував роботи з капітального та поточного ремонтів трубопроводів, зокрема, на циліндрі, роторі, підшипниках, системах регулювання та змащення приводної турбіни. Відповідальними були також роботи на центруванні валопроводу турбоприводу.                  

   Наш кор.

Фото  Валерія  Валуєва