Їх шляхи до вершин

Під час цьогорічної  профспілкової конфе­ренції двом працівникам Хмельницької АЕС - Олександру Шустеруку та його тезці Олександру Веремійчуку були вручені відзнаки профспілки «НАЕК «Енерго­атом» «За спортивні досягнення». Це нагороди за високі до­сягнення, якими відзначились Олександри. Наш колега має спор­тивний хист, але прославився саме на ниві пропаганди спорту, адже  півтора десятка років є членом комісії з фізкультурно-масової роботи­ ППО ХАЕС, ініціатором першого варіанту унікальної від­знаки «Лицар спорту», велопробігу­ між Нетішином і Кузнецовськом (Варашем), популяризатором не­тішинс­ького спорту. Він активно бере участь у риболовних змаганнях  і яскраво висвітлює на шпальтах різноманітних видан­ь, в якості представника «Перспективи» регулярно відзначається на змаганнях під егідою Рівненської організації НСЖУ у Хрінниках, тощо.

Олександр Веремійчук належить до спортсменів, що входять у число найкращих у Атом­профспілці. Він альпініст високого ґатунку. Начальник дільниці енергоремонтного підрозділу Хмельницької АЕС Олександр Веремійчук невпинно наближається до звання «снігового барса», яким відзначають людей, що долають найвищі гори планети.

За плечима у Олександра Веремійчука схо­дження на Казбек (5033 м) у Грузії, Ельбрус (5642 м) у  Росії, пік Леніна (7134 м) у  Киргизії,  пік Корженевської (7105 м) та пік Ісмаіла Сомоні (7 495 м). На часі восьмитисячники, на які спортсмен планує піднятись і засвідчити, що атомники – люди міцні, витривалі, вмілі та мужні.

Він не лише сам опановує мистецтво здолання надважких трас, але й  готує гідну зміну, адже є тренером заснованого ним клубу «Вершина», де виховано юних скелела­зів – призерів та чемпіо­нів України у своїх категоріях. Ціле­спрямованість, наполегливість, розсудливість, вміння сконцентровуватись на досягненні мети, взаємовиручка – лише невеликий перелік якостей, що формує цей вид спорту. Наставник у юних скелелазів у беззаперечному авторитеті. Тож, нових успіхів!

На знімку: голова профкому ДП «НАЕК «Енергоатом» О.Лич, генеральний директор ХАЕС М.Панащенко та голова ППО ХАЕС М.Гук вручають відзнаку О.Веремійчуку

Фото Віктора Гусарова