Слюсар шостого розряду дільниці з ремонту і технічного обслуговування  турбінних установок енергоремонтного підрозділу Іван Савич Ткачук належить до  працівників, які були свідками початку будівництва Хмельницької АЕС. Він уродженець села Хвощівка Славутського району, після закінчення училища у 1984 році прибув на місце спорудження міста енергетиків та електростанції.

Відтак Іван Савич  поєднав долю з атомною енергетикою. Спочатку трудився у складі підрядних ремонтних організацій. З 2000 року його трудова біографія продовжилась у цеху централізованого ремонту, який згодом було реоргані­зовано у енергоремонтний підрозділ.

Іван Ткачук постійний учасник ремонтних кампаній. За словами начальника цеху з ремонту тепломеханічного устаткування турбінного цеху Романа Мельника, слюсар займається ремонтом обладнання на відповідальних ділянках. Його професійний досвід стає в пригоді і для молодших працівників підрозділу. Не випадково у ході ремонтної кампанії на першому енергоблоці йому довірена опіка над молодшими колегами. Зараз Іван Савич разом із слюсарями Євгеном Мартинюком та Романом Веремійчуком бере участь у ремонті циліндрів, ротора, підшипників. Вони також готуються до центрування вало­проводу турбоагрегата.

Наш кор.