Підкорили вершини українських Карпат

З прапором України та Енергоатома альпі­ністи міста енергетиків піднялися на вершини карпатських гір – Говерлу та Петрос. Разом­ із представниками Хмельницької Фе­дерації альпінізму і скелелазіння, четверо учасників нетішинського клубу «Вершина», яким опіку­ється працівник Хмельницької АЕС Олександр Веремійчук, взяли участь в навчально-тренувальних зборах у Карпатах.

Протягом тижня альпіністи Хмельниччини вчилися виживати в горах взимку, а головне­ – підкорювати, порівняно невеликі, але під­ступні у зимовий час вершини карпатських гір.

Говерла – найвища гора України, зустріла спортсменів сонячною і помірною погодою, водночас, як інша, – Петрос, випробувала на міцність, зустрівши скелелазів штормовим вітром та густим туманом. Недарма її називають «грозовою горою» і вважають однією з найнебезпечніших в Українських Карпатах.

«Взимку підійматися на Петрос,  це як в літній період підкоряти вершину гори Ель­брус із категорією складності 2 Б», – констатував тренер нетішинських альпіністів Олександр Веремійчук.

Варто зауважити, що альпінізм та скелелазіння у місті енергетиків продовжує роз­виватися. З початку 2017 року в Нетішині за­працював новий клуб «Вершина», який продовжує збирати прихильників альпінізму і скелелазіння серед дітей та дорослих. Недарма кажуть, що хто хоч раз побував у горах, обов`язково захоче туди повернутися, адже краще гір можуть бути лише гори.