ПiДТВЕРДИЛИ ПРОФЕСiОНАЛiЗМ

Нещодавно на адресу керівництва Хмельницької АЕС надійшов лист-подяка від колег Південно-Української АЕС, в якому повідомляється про якісне проведення контролю стану металу корпусу реактора зсередини на другому енергоблоці цієї станції персоналом відділу контролю металів Хмельницької АЕС під час проведення заходів із продовження його термінів експлуатації. За словами начальника ВКМ Дмитра Шматька, у цих заходах під керівництвом Павла Білоусова взяли участь двадцять три працівники відділу. Робота була організована у три зміни. Протягом терміну технічної допомоги наші працівники здійснили ультразвуковий та вихорострумовий контроль патрубків корпусу реактора зсередини на обладнані, яке надійшло на ХАЕС у 2009 році від хорватської фірми INETEC.

- Перший контроль корпусу реактора на хорватському обладнанні відбувся 2012 року на першому енергоблоці, а торік – на другому, - розповідає Дмитро Євгенійович. - В ході його використання було виявлено низку недоліків, до усунення яких були залучені працівники конструкторсько-технологічного відділу і енергоремонтного підрозділу нашої електростанції. Разом з ВКМ вони відновили працездатність системи контролю.

Перед постачанням обладнання на Хмельницьку АЕС  на  техноло­гіч­ній базі фірми INETEC були проведенні навчання працівників від­ділу контролю металів ВП ХАЕС, які причетні до впрова­дження та експлуатації системи контролю корпусу реактор­а ультразвуковим, вихоро­струмовим та  візуальним методами контролю. На основі аналізу недоліків обладнання хорватської фірми та безпосередній участі в їх усуненні спеціалісти Хмельницької АЕС здобули великий досвід, який допоможе у майбут­ньому експлуатувати відповідні системи.

Олександр Шустерук

На знімку: начальник відділу контролю металів Дмитро Шматько з колегами аналізують графік проведення робіт під час ремонтної кампанії                                                 

Фото автора