Підтвердили високий фаховий рівень

Друга половина збіглого року стала плідною для працівників відділу ядерної безпеки Хмельницької АЕС. Його представники - начальник ядерно-фізичної лабораторії Максим Лешкевич, інженери Тарас Зиза та Павло Бізюк, на базі Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» пройшли чергову атестацію на право здійснення експлуатаційних нейтронно-фізичних розрахунків активної зони ВВЕР-1000. Вона тривала у два етапи – викладання теорії та іспити.

За словами Максима Лешкевича, до поїздки тривала ретельна підготовка за основними напрямками, які є обов’язковими для працівників, що займаються розрахунками у сфері ядерної безпеки. Під час передекзаменаційних занять прослухано курс лекцій від представників Національного технічного центру «Курчатовський інститут». Вони й брали участь у процесі оцінки знань та навиків працівників відділів ядерної безпеки разом із фахівцями ДП «НАЕК «Енергоатом» та корпорації «ТВЕЛ».

У атестації також брали участь представники Запорізької, Рівненської та Южно-Української АЕС. На підсумковому засіданні було оголошено, що найкращі результати показали представники Хмельницької АЕС. Вони набрали максимальну кількість балів та одержали атестат, який засвідчує високий професіоналізм та право на проведення експлуатаційних нейтронно-фізичних розрахунків активної зони.

Наш кор.

На знімку: учасники атестації

Фото Олександра Шустерука