Підтверджено безпечність експлуатації

На Хмельницькій АЕС завершила роботу комісія ДП «НАЕК «Енергоатом», яка протягом тижня займалась перевіркою поточного стану ядерної безпеки на об’єкті. За словами її представників, це планова перевірка, яка проводиться один раз на два роки, відповідно до діючих в атомній енергетиці правил, а їх результати направляються до органу Держрегулювання.

Під час роботи комісії ретельно вивчались питання безпеки. До них прикута постійна увага з боку різних вітчизняних за зарубіжних інституцій. Тут також врахову­ється  енергетична ситуація, яка зараз склалась у нашій державі, коли основне навантаження в забезпеченні країни електроенергією несуть саме атомні електростанції. У робочому порядку гості познайомились із основними виробничими показниками станції у минулому і поточному році, також мали можливість проаналізувати показники з виробництва електроенергії за різні роки, коефіцієнт використання встановленої потужності, кількість порушень у роботі, вплив на довкілля, заходи з підвищення безпеки тощо.

На підсумковій нараді голова комісії, директор департаменту відомчого нагляду ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Богун пові­домив, що стан ядерної безпеки на Хмельни­цькій АЕС відповідає вимогам, правилам та стандартам в атомній енергетиці. Про це за­значено у відповідному акті.

Результатами перевірки задоволений генеральний директор Хме­ль­ницької АЕС Микола Панащенко. За його словами, її результати будуть враховані, а набутий досвід принесе користь і для інших АЕС.

Наш кор.

На знімку: учасники підсумкової наради