Питання управлiння людськими ресурсами обговорювали на ХАЕC

З 19 по 22 червня на Хмельницькій АЕС представники Всесвітньої організації операторів АЕС (ВАО АЕС)  працювали  з тематики «Управління людськими ресурсами. Оптимальний процес «омолодження» персоналу».

Ініціатором міжнародної зустрічі виступили фахівці Хмельницької АЕС. Експерти ВАО АЕС, а це представники Болгарії, Чехії та Росії, «НАЕК «Енергоатом» та АЕС України­ обговорювали питання системи соціального захисту працівників АЕС, залучення молодих фахівців до роботи  у сфері атомної енергетики, ді­лились досвідом управління персоналом,  роз­глянули фінансову складову мотивації персоналу тощо.

Учасники робочої зустрічі ознайомились з підприємством, відвідали навчально-тренувальний центр, блочний щит управління та машинні зали діючих енерго­блоків, обговорили низку тематичних презентацій, зустрілись з персоналом, молодими спеціалістами. 

Як зазначив директор з кадрів і соціальних питань ДП «НАЕК «Енергоатом» Григорій Муляр: «Тема роботи з персоналом є дуже актуальною і її значення постійно зростає, насамперед сьогодні, коли компанія рухається до корпоратизації. Корпоратизація вирішить питання із залученням інвестицій у розвиток атомної енергетики та НАЕК «Енергоатом».

 Під час знайомства з фахівцями з’ясувалось, що головним чином це люди із стажем роботи у атомній енергетиці від 10 до 17 років, психологи, кадровики, заступники керівників підрозділів  по роботі з персоналом. Коло їх інтересів – підбір кадрів, соціальний захист молодих працівників, подолання психологічних бар’єрів тощо.

Фото Віктора Гусарова