Планову перевірку  з охорони праці та промислової  безпеки завершено

З 23 листопада по 11 грудня у ВП ХАЕС було здійснено планову перевірку щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації технологічного обладнання та виконання виробничих завдань.

Протягом даного періоду фахівці Управління Держпраці у Хмельницькій області перевіряли основні цехи та підрозділи атомної станції на предмет виконання законодавчих норм та відповідних стандартів: дотримання промислової безпеки під час експлуатації електроустановок; вантажопідіймальних механізмів та посудин, які працюють під тиском; паропроводів гарячої води; забезпечення працівників спецодягом та засобами індивідуального і колективного захисту та ін. Знайомилися представники Держпраці і з організацією проведення навчання та перевірки знань з охорони праці, яке здійснюється на базі навчально-тренувального центру ВП ХАЕС.

«Завдання перевіряючих – вказати на недоліки та забезпечити їх усунення, а також виключити ймовірність позаштатних ситуацій з метою безпечної та стабільної роботи підприємства», - констатував заступник начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Павло Щербанський.

Здійснюючи аналіз промислової безпеки у основних підрозділах ВП ХАЕС, начальник відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці Олександр Козіцин відзначив, що обладнання на ХАЕС знаходиться в хорошому робочому стані, а ряд зауважень усунуто вже під час перевірки.

Підбиваючи підсумки, колектив інспекторів Управління Держпраці детально проаналізував результати перевірки за всіма напрямками та надав відповідні рекомендації щодо вдосконалення промислової безпеки та стану охорони праці на Хмельницькій АЕС.

Інформаційний центр ВП ХАЕС