Показник  у один  кілограм став недосяжним

Минулої суботи на водосховищі електростанції під час змагань зі спортивної риболовлі з берега на спінінг свою майстерність демонстрували члени «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Традиційно рибалки користуються різними обладунками, зокрема, й вудками. Вони є специфічними для кожного виду риболовлі. Як засвідчує досвід, багато є прихильників у спінінга. Нині його  годі порівнювати із екземплярами, якими користувалися двадцять-тридцять років тому. Науково-технічний прогрес і у цей напрямок вніс свою лепту. Великою популярністю користуються спінінги, зроблені з легкого і міцного матеріалу різними провідними фірмами. Сьогодні є велика колекція різних приманок – від силіконових до металевих, – які активно реалізовуються у спеціалізованих торговельних закладах. Цю тенденцію можна було помітити під час нинішньої спортивної риболовлі. Кожен із 25 учасників мав у своєму «арсеналі» кращі зразки рибальської продукції.

І хоча деякі відомі виробники товарів для рибалок часто використовують таке англійське слово, як «Fish», що у перекладі означає «риба», але, виявляється, що вона не знає іноземної мови та не орієнтується у цінах, які засвідчуються або доларами, або рідними гривнями. У цьому пересвідчились учасники змагань. Риба ігнорувала всі намагання рибалок показати хороший результат і потрапити до лав призерів.

Коли голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук оголосив про закінчення змагань, його судді-помічники Микола Новіков та Володимир Завадський взялися за фіксування спортивних «трофеїв». Ретельне зважування показало, що найбільше поталанило Федору Бульку, який дістав із водойми 601 грам хижих рибин.

Друге досягнення із результатом – 282 грама – стало тріумфом для активного пропагандиста риболовлі пенсіонера Михайла Воскобойнікова. Порадів третьому призовому місцю новачок клубу Микола Січкарук. Його улов склав 249 грамів.

Усіх призерів було відзначено призами.

Наш кор.