Полякам цікаво знати про АЕС

22 вересня з ознайомчим візитом Хмельницьку АЕС відвідали представники польських територіальних громад міст Гуленюв, Любартув, Сулеюв. У рамках візиту гості побували у навчально-тренувальному центрі (НТЦ), машинному відділенні першого енергоблока та на оглядовому майданчику атомної станції.

У НТЦ учасники польської делегації дізналися про принципи роботи енергетичного підприємства, основні етапи підготовки персоналу, також гості мали нагоду спостерігати за тренуванням оперативного персоналу на повномасштабному тренажері блочного щита управління. Безпосереднє знайомство з атомною станцією іноземні відвідувачі продовжили в машинному залі першого енергоблока, де власне і побачили масштаби виробництва.

Під час візиту на Хмельницьку АЕС представників польських територіальних громад ознайомили також із подальшими планами щодо спорудження нових потужностей та перспективами  впровадження проекту «Енергетичний міст «Україна - Європейський Союз» з підключення другого енергоблока ХАЕС до європейської енергосистеми ENTSO-E.