Пошуки себе в чужому місті

Зразковий театральний колектив «ЕРДЕКА» з міста Кузнецовська на сцені нетішинського міського Палацу культури представив мюзикл «Чужа в місті».  За словами режисера-постановника Віри Цицатої, колектив бажав засобами співу та театрального дійства відтворити непрості «стосунки» між урбаністичним містом та дітьми, що потрапляють у атмосферу егоїзму, самозакоханості мешканців метрополій, шаленого ритму життя тощо. За точку відліку взято Чорнобильську трагедію та розвал Радянського Союзу. Сказати, що у мюзиклу є чітка вибудова сюжету не можна. Подекуди текстова частина перевантажена термінами,  важким для сприйняття рядом узагальнень. Головна ж ідея самотності молодої людини присутня у кожному вокалізі та мізан­сцені мюзиклу. Відзначимо, що в канву дійства вплетено чимало новинок, зокрема малювання піском, фігурна їзда на велосипедах тощо.

Попрацювали аранжувальники, звукорежисери, освітлювачі, хореографи. Загальне враження від постановки хороше, особливо якщо врахувати, що різноманітна ритміка пісень, гарні голоси виконавців, динамічність сюжету сприяли створенню певного настрою.

«ЕРДЕКА» представила свіжий жанр. Вже одне  це заслуговує на повагу і є відправною точкою для пошуків нашим працівникам культури свіжих нот у справі залучення молоді до творчості.

Віктор Павлов

Фото Лесі Ліщенко