Поважна дата на життєвім видноколі
Інженерна служба Хмельницької АЕС найпотужніша в краї. Майже половину строку з моменту її створення керманичем чисельного інженерного загону є Віктор Петрович Макєєв – заслужений енергетик України, знаний фахівець у атомній енергетиці, досвідчений керівник.
Понад сорок років тому він визначив свою життєву дорогу, вступивши у Томський політехнічний інститут. По закінченню цієї кузні атомників працював інженером управління виробництвом та старшим інженером оперативного управління виробництвом заводу Гірничо-хімічного комбінату. У 1987 році він стає працівником Хмельницької АЕС, де тільки-но до ладу став перший енергоблок станції. Він обіймає посади старшого інженера управління блоком №1 і трохи згодом - №2, начальника зміни реакторного цеху, начальника зміни блока. Далі крокує щаблями начальника та старшого начальника зміни станції, головного технолога. Зростав разом з колективом, який демонстрував з кожним роком все вищі показники ефективної безаварійної роботи.
З липня 2000 року і донині В.П.Макєєв обіймає посаду головного інженера станції. Завдяки компетентному керівництву процесами забезпечено своєчасне проведення пусконалагоджувальних робіт систем та обладнання блока №2, який потужно влився у енергосистему країни 2004 року. В цей час розроблена вся пусконалагоджувальна та експлуатаційна документація, проведена цілеспрямована робота з підготовки технічних кадрів, які і забезпечили процес налагодження і пуску блока №2.
Під керівництвом В.П.Макєєва забезпечується вся технічна політика з експлуатації енергоблоків станції, надійний, безаварійний безпечний режим роботи діючих енергоблоків та допоміжного обладнання, що входить до великого комплексу ВП «Хмельницька АЕС».
Його значний внесок у інженерну роботу оцінений 2011 року почесним званням «Заслужений енергетик України», 2004 року - Грамотою Верховної Ради України за введення у експлуатацію енергоблока №2.
Великий досвід, високий фаховий рівень, завзяте служіння справі служать підтриманню його високого авторитету в інженерному колективі.
На рубежі власного 60-ліття Віктор Петрович демонструє високу енергію, оптимізм, працьовитість.
Побажаємо ювіляру нових звершень, добра і здоров`я на довгі роки!
Адміністрація і трудовий колектив Хмельницької АЕС