Працівник ХАЕС долав «золоту милю»

Нещодавно в Кузнецовську відбувся Перший Всеукраїнський турнір з плавання на відкритій воді, організований ДП НАЕК «Енергоатом» та Рівненською АЕС. Змагання проходили за підтримки віце-президента Федерації плавання України, чемпіона Олімпіади-80 Сергія Фесенка, який був головним суддею змагань.

У змаганнях взяли участь дев’ять команд з Києва, Львова, Рівного, Одеси, Житомира, Нетішина, Тернополя, Кривого Рогу, Ковеля та Кузнецовська.

У перший день турніру на дистанцію 1650 метрів, так звану «золоту милю», вийшли ветерани.

 Переможцем змагань у своїй віковій категорії (30-34 роки) став Дмитро Назаренко з Рівного, багаторазовий чемпіон України, учасник багатьох чемпіонатів Європи та світу, Олімпійських ігор у Сіднеї-2000 та Афінах-2004. Він фінішував із результатом 27 хв. 54 сек. Другий час - 29 хв. 11 сек. - у ветеранському запливі показав житомирянин Ігор Кухарєв, тренер-представник, чемпіон Європи, який став переможцем у віковій категорії 40 - 44 роки. У віковій категорії 50-54 роки з результатом 31 хв. 18 сек. переміг Сергій Фесенко.

Нетішин на турнірі представляв працівник турбінного цеху ХАЕС Василь Городецький (на знімку). Він виступив у віковій категорії 25 – 29 років. Участь в змаганнях такого рівня для нашого­ земляка стала своє­рідним дебютом, принаймні на відкритій воді. У напруженому поєдинку із суперниками Василю Городецькому вдалося показати хороший результат і вибор­оти друге місце.

- Під час змагань мене вразили місцеві краєвиди, - розповідає Василь Городецький, - особливо Біле Озеро, на якому ми робили свої запливи. Я рані­ше не виступав на відкритій воді, участь у попередніх змаганнях відбувалась у басейн­ах. Різниця відчутна. Під час турніру температура у водоймі була 21 градус, в закритих приміщеннях вона становить мінімум 25 градусів. Крім цього, мені ще не доводилось виходити на велику дистанцію, яку серед­ плавців називають «золотою милею». Такий досвід буде не зайвим

На турнірі у роботі суддів­ської колегії взяв участь нетішинський тренер з плавання Анатолій Олійник.

Фото Галини Косік