Представили виставку гобеленiв

Дивовижні зразки творчих робіт студентів та випускників Рівненського державного гуманітарного університету були презентовані  30 січня під час відкриття особливої виставки «Мистецькі горизонти». Творчий захід від­бувся у виставковій залі, яка віднедавна розмістилася в Палаці культури. Близько тридцяти витончених виробів рівненських майстрів прикрашатимуть виставкову залу до 28 лютого.

На відкриття мистецької виставки завітало чимало почесних гостей. Зокрема, заступник міського голови Ольга Бобіна, начальник управ­ління культури виконавчого комітету міської ради Іван Михасик, керівники культурних закладів, випускниці вишу, а нині викладачі Нетішинської дитячої художньої школи та гості з міста Рівне.

Слова вдячності за співпрацю у цей день звучали від завідувача кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва РДГУ, професора і художника Олександра Сташука. Колеги пана Олександра, викладачі кафедри Віра Чер­нієнко та Ірина Локшук від­значили особливу атмосферу виставки. «Особливе значення має приязне, ставлення до майст­рів. Позитивні емоції, поза сумнівом, сприяють успішній співпраці митців з праці­вниками вашого культурного осередку – Палацу культури», - зазначили промовці.

Приємним дарунком для присутніх стали творчі виступи талановитих вихованців Палацу культури та дуету викладачів Нетішинської міської школи мистецтв.

Гобелен – вид народного декоративно-ужиткового мистецтва. В Україні більш популярними є такі назви як «доріжка» або «рядно». «Ніякої техніки! Усе це робиться руками, ніби гра на арфі», – діляться гості з Рівного. На виготовлення однієї роботи витрачається не один місяць, все залежить від розміру. Майстри кажуть, що така праця є  скрупульозною, навіть ювелірною. Вона потребує багато витримки.

З багатогранною творчістю рівненських студентів  бажаючі можуть ознайомитися до 28 лютого з 10.00 до 19.00 у будь-який день тижня.

Відділ з організаційних питань апарату 

виконавчого комітету Нетішинської міської ради