Презентацiя з показовими експериментами

У навчально-тренувальному центрі Хмельницької АЕС відбулась презентація діяльності ТОВ «Захист ЛТД» у сфері промислової безпеки та охорони праці. Представники компанії продемонстрували зразки продукції, яка виготовляється провідними європейськими виробниками і використовується у різних сферах господарської та промислової діяльності. За словами організаторів заходу, компанія також займається виробництвом спецодягу та є дистриб’ютором провідних світових виробників засобів індивідуального захисту, спецвзуття та спецодягу таких країн як Польща, Італія, Франція, Чехія, Швейцарія, Німеччина.

У презентації активну участь взяли відповідальні за охорону  праці з різних під­розділів електростанції. Саме їх зацікавленість засобами промислової гігієни й сформувала основний напрямок  презентації. Акцент був зроблений на миючих засобах, кремах, лосьйонах, тощо. Їх найкращі зразки продемонстрував менеджер зі збуту Євген Дунда. Він запропонував учасникам презентації взяти участь у своєрідному експерименті, щоб переконатись у ефективності деяких засобів захисту шкіри. Добровольцем став інженер з охорони праці електроцеху Сергій Рудий. Його ліва рука була оброблена спеціальним засобом, який захищає шкіру від проникнення компонентів паливо-мастильних матеріалів. Потім обидві руки намастили мазутом. Процес його видалення довів переваги спеціальної обробки.

Процедуру успішного видалення з рук залишків фарби на собі випробував інструктор навчально-тренувального центру Рустам Новрузов.

У ході презентації керівник ТОВ «Захист ЛТД» Сергій Спіхін сказав, що завдяки широкому асортименту засобів для ефективного захисту, очищення та догляду за шкірою, що піддається професійному навантаженню, у компанії є можливість за­пропонувати систему ефективної профілактики захворювань шкіри. Нині є актуальним питання запровадження догляду за шкірою у повсякденному професійному житті, зокрема і у  сфері ядерної енергетики та промисловості. За словами Сергія Спіхіна, Хмельницька АЕС є першою серед інших електро­станцій, фахівці якої у сфері охорони праці познайомились із сучасною концепцією використання засобів захисту шкіри працівників. У разі позитивних тенденцій та зацікавленості, буде налагоджена постійна співпраця із ТОВ «Захист ЛТД». На перших етапах вона може бути у формі широкомасштабного експерименту під егідою відділу охорони праці Хмельницької АЕС  із використання  засобів індиві­дуального захисту в умовах виробництва.