Призи знайшли своїх адресатів

Цього року нагородження призерів тради­ційного конкурсу «Атомна енергетика і ми» було перенесено на осінь, і на збіглому тижні номінанти зустрілись у інформаційному центрі ХАЕС, аби разом порадіти  результатам, продемонстрованим дітьми у конкурсі малюнка, реферата та літературній діяльності. Голова журі, начальник відділу роботи з громадськістю та ЗМІ Тетяна Лиситчук повідомила, що усього номіновано 60 учасників, які доклали немало зусиль, аби бути креативними, обізнаними у тематиці, кращими у одному з трьох означених напрямків.  Найбільше нагороджених у конкурсі малюнка. Директор міської художньої школи Інна Степаненко вважає, що учні очолюваного нею закладу проявили неабиякий хист, старанність і привнесли творчий струмінець у конкурс, адже роботи тридцяти учнів закладу визнані в числі переможців. Так, гран-прі дістався Анні-Марії Макарик, а ще дві учениці – Ірина Борцова та Людмила Квятковська відзначені першою премією. До них приєдналась учениця Ізяславської ЗОШ №5 Олександра Цісель­ська. Дві другі та одна третя премії знову ж таки за учнями Нетішинської місь­кої художньої школи. Їх отримали Діана Шостак, Яна Будяківська та Дар’я Жогло.

У різних номінаціях – за краще графічне, оригінальне, декоративне рішення відзначено групу юних художників, зокрема Тетяну Пархомчук, Вікторію Клей, Артема Ковальського, Анну Козійчук, Аріну Самцову, Назарія Колодяжного, Ярослава Шляховчука, Софію Семенчук, Анну Прокопенко, Євгенію Данилюк, Анжеліку Васюк, Владислава Зінчука, Уляну Форсюк, Анастасію Сиротюк. Решта дітей з Славути та району, Острожчини, Білогірщини, Ізяславщини отримали заохочувальні призи.

Серед конкурсантів, які написали реферати на різні тематики, пов’язані з атомною енергетикою, не надто багато учасників. Але їх роботи виконані на високому рівні і прислужаться юним науковцям у подальшому. 

Цікавим  був захист реферату учениці дев’ятого класу Українківської ЗОШ І-ІІ ст. Острозького району Анастасії Парфенюк. Журі одноголосно присудило їй перше місце.

Також перше місце поді­лили автори реферату «Від­новлювальна енергетика в                  с. Мислятин»  Павло Довбуш та Максим Довбуш.

Друге місце дісталось учню одинадцятого класу Грем’я­цької ЗОШ І-ІІ ст. Острозького райо­ну Віталію Демчуку. Третій результат в учениці дев’я­того класу Ленковецької ЗОШ І-ІІІ ст. Шепетів­ського райо­ну Тетяни Петрук.

В рамках творчого змагання «Атомна енергетика і ми» визначено призерів літературного конкурсу «Нетішин - місто енергетиків», який проводився в літературних жанрах – проза і поезія.

На розгляд журі представлялось 17 творчих робіт юних літераторів Хмельницької та Рівненської областей зони спостереження Хмельницької АЕС.

Гран-прі ХХ, ювілейного, конкурсу завоював із прозовим твором Іван Ліщук з Острожчини , який вже встиг стати студентом факультету журналістики і, напевно, пам’я­татиме наш конкурс, як одну із сходинок до професії.

Перше місце розділили випускниця Плужненського НВК Ізяславського району Алі­на Христіна та семикласниця Цвітоського НВК Славутського району Зоряна Іванова, які представили на конкурс поетичні збірки.

Другу сходинку посіли Юрій Островський із Славутського району та Анастасія Сиротюк і Софія Лозюк із міста Острог, які  другий рік поспіль стають призерами конкурсу, вдосконалюючи власну майстерність.

Третю премію поділили Катерина Нікітчук та Андрій Галєнт із Славутчини, які презентували поетичні добірки «Місто-красень» та «Я пишаюсь тобою, Нетішин».

Вітаючи номінантів, заступник начальника відділу охорони навколишнього середовища ХАЕС Олександр Голод зазначив, що для юні це не тільки можливість проявити свої здібності, а перша сходинка до майбутнього, яке так чи інак­ше буде пов’язане з мирним атомом.

Номінатів вітали не лише члени журі, але й учасники художньої самодіяльності міста.

Віктор Павлов

Фото автора