Призове місце на Всесвітніх спортивних робітничих іграх

У болгарському місті Варна відбулись XIV Всесвітні спортивні робітничі ігри, у яких вдало виступила команда ДП «НАЕК «Енергоатом», що захищала кольори Товариства «Атом України». Голова цього товариства та одночасно голова профкому Хмельницької АЕС Михайло Гук із великим задоволенням констатував, що саме атомники задавали хід змаганням і підтвердили високу турботу у цій сфері з боку профспілок. Принаймні переможці з-поміж  16 збірних різних країн та континентів об’єднані однією професією – атомник. Перше місце здобули господарі турніру фізкультурники АЕС Козлодуй. Друге місце дісталось представникам Росатому, а третє – аматорам спорту з ДП «НАЕК «Енергоатом».

«Зазначу, - додає Михайло Володимирович, - що господарі виступали колективом із 120 учасників, росіяни привезли сімдесят шість спортсменів, українці боролись у складі 32 спортсменів. Дуже показово, що саме наша команда отрим­ала кубок фаер-плей за чесну боротьбу. Крім цього маємо перші індивідуальні позиції у жіночих шахах та плаванні, підніманні гирі, пляжній боротьбі. Наша жіноча команда з волейболу програла лише одну партію господаркам змагань і піднялась на другу сходинку турніру. Гідно змагались із потужними командами і волейболісти-чоловіки. Тут залікові очки у загальнокомандне третє місце внесли нетішинці Андрій Орловський, його тезка Андрій Олендер, Іван Маркевич.

Надзвичайно приємно було спостерігати за групою підтримки, яка зненацька «вималювалась» під час змагань і шалено вболівала за атомників України. Річ у тім, що у Варні поруч із змагальним майданчиком проводили тренувальні збори гімнастки  клубу «Золота осінь», що об’єднує дітей Рівного та Нетішина. Відтак практично в кожному турі більше сотні наших спортсменок активно підтримували та вболівали за земляків. Кожен спортсмен підтвердить, що така допомога завжди сприяє спортивним успіхам.

Фестиваль проходив у таких видах спорту, як плавання, пляжний волейбол, пляжна боротьба, перетягування каната, шахи, вуличний баскетбол (стрітбол), дартс, тощо.

- Боротьба була нелегкою, змаганням передувала довга та складна дорога. Віддамо належне представникам нашої енерегокомпанії – виступили достойно, довели прихильність здоровому способу життя,- констатує голова спортивного товариства «Атом України» М.Гук.