Про утворення комунального медичного закладу та внесення змiн до бюджету мiста

Відбулося засідання сьомої сесії Нетішинської міської ради VII скликання. Пройшло воно не в Палаці культури міста, а в нещодавно відремонтованій сесійній залі адміністративного будинку виконавчого комітету міської ради.

До порядку денного були включені 99 питань, із урахуванням «земельних» та «Різного».

Прийняті 90 рішень, одним із яких утворений комунальний медичний заклад Нетішинської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина міста Нетішина».

Прийняттю відповідного рішення передувало доволі жваве обговорення теми. З-поміж іншого, депутат міської ради Ігор Дем’янюк зачитав звернення, прийняте на зборах трудового колективу медсанчастини, в якому висловлена стурбованість працівників через зміну статусу закладу. Насамперед їх непокоїло запитання: це буде реорганізація чи ліквідація? Згодом міський голова заспокоїв тих, хто турбується про долю закладу, запевнивши що комунальний медичний заклад стане правонаступником ДЗ «СМСЧ №4 МОЗ України».

Певні застереження щодо перетворення державного закладу в комунальний пролунали з уст депутата міської ради попереднього скликання, заступника генерального директора ВП «Хмельницька АЕС» Віктора Демидюка, який у своєму виступі порекомендував спершу до кінця вивчити юридичну основу такого рішення, щоб у подальшому не виникло непоправних проблем із ДП «НАЕК «Енергоатом», адже медсанчастина здійснює спеціалізоване медичне забезпечення працівників Хмельницької АЕС та надає медичну допомогу населенню міста-супутника, тобто тим, хто працює та живе у зоні підвищеної небезпеки і ризику.

Під час засідання сьомої сесії Нетішинської міської ради VII скликання внесені також зміни до бюджету міста на нинішній рік. Зокрема, 33 тис. 950 грн. і, відповідно, 195 тис. 592 грн. та ще 250 тис. грн. (на усі три позиції – з капітальних видатків) виділені на виготовлення проектно-кошторисної документації і проведення експертизи з подальшою метою капітального ремонту внутрішніх електромереж гуртожитків 1-5, 8, 9, а також – 16 доріг (провулків) від вул. Солов’ївської у садибній забудові міста й проведення реконструкції просп. Курчатова, включаючи систему поливу. Водночас 5 млн. 072 тис. передбачені на капітальний ремонт вулиць Снігурі, Космонавтів, Набережна.

Добірку  підготував Богдан Фединчук