Професійна майстерність під силу молодим

У гідротехнічному цеху Хмельницької АЕС відбувся конкурс професійної майстерності серед слюсарів з обслуговування устаткування електростанцій,  в якому взяли участь чотири працівники.

Оцінка теоретичних знань конкурсантів проводилась на основі письмових відповідей на низку запитань, які були відображені в білетах. Основний акцент робився на такі сфери виробничої діяльності, як охорона праці, пожежна безпека, технічна експлуатація. Найкращі результати у першому етапі конкурсу продемонстрував Денис Чесноков. Конкурсна комісія також схвально оцінила теоретичну підготовку Дмитра Будяковського та Сергія Кучера.

У практичній частині конкурсу конкурсантам ставилось завдання провести капітальний ремонт засувки діаметром 32 міліметри, бо на практиці працівникам гідротехнічного цеху часто доводиться їх обслуговувати.

- Конкурси професійної майстерності,- розповідає заступник начальника гідротехнічного цеху по роботі з персоналом Юрій Шевчук,- мають велике значення для підвищення професійної майстерності. Попередньо їх учасники ретельно вивчають теорію, відпрацьовують технологічні навики. Перемога у таких конкурсах засвідчує високий професіоналізм і дає можливість згодом півищити класність спеціаліста. Багато наших працівників пройшли через такі своєрідні «виробничі випробування» і тепер пості­йно демонструють хороший фаховий рівень. Хочу відзначити, що всі конкурси професійної майстерності на нашій електро­станції проходять під патронатом Ради молоді.

На основі робочих протоколів конкурсна комісія підбила результати. Найбільшу суму балів за підсумками теоретичного та практичного етапів – 418- набрав Денис Чесноков. Другий результат у Дмитра Будяковського, третім став Сергій Кучер. Почесне четверте місце дісталось Артему Коренюку, який показав хороші практичні навики у другому етапі конкурсу.

Усім переможцям були вручені грамоти. Згідно із положенням про проведення конкурсів професійної майстерності їх також очікують грошові винагороди.

Наш кор.