Проведено черговий етап інформаційно-просвітницького проекту Енергоатома

Черговий етап інформаційно-просвітницького проекту «Енергоатом - Профільні ВНЗ – Школи» пройшов у місті атомників Нетішині з 11 по 12 жовтня цього року.

«Атомна енергія: чому і коли?» та «Історія атомної енергетики України» з такою тематикою виступали перед учнями загальноосвітніх шкіл міста-супутника Хмельницької АЕС студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ КПІ), які втілювали в життя цей проект. Реалізацію заходу студенти енергетичного вишу Данило Баранов, Андрій Попенко, Дмитро Шеляговський продовжили також в Острозькій академії та в інноваційному закладі міста атомників ХАБі.

Мета просвітницького проекту – підвищення обізнаності учнів з питань використання ядерної енергії, профорієнтаційна робота, сприяння розвитку STEM-освіти в Україні. «Це сучасний проект Енергоатома та Молодіжної енергетичної спільноти, які зацікавлені у залученні нових кадрів в ядерну галузь, а також за допомогою цього заходу прагнуть довести, що атомна енергетика безпечна та перспективна»,- зазначає студент-лектор Андрій Попенко.

За словами вчительки ЗОШ №1 Валентини Ковальчук: «За допомогою даного проекту школярі не лише отримали додаткові знання з ядерної фізики, адже вони проживають в місті атомників і відвідували об’єкти енергетичного підприємства. Головне, що побачили учні – це професійний рівень студентів та вміння спілкуватися з аудиторією, до чого потрібно прагнути, щоб досягти успіху».

«Просвітницький проект унікальний тим, що допомагає школярам визначитися із майбутньою професією, сприяє нашому подальшому розвитку та професійному росту», - констатує Данило Баранов.

 Фото Олександра Шустерука