Птахи прилітають – весну закликають

З нагоди міжнародного Дня птахів у Неті­шинському міському краєзнавчому музеї відбувся цікавий захід і майстер-клас для учнів  3-Г класу загальноос­ві­т­ньої школи №1.

Інтерактивну екскурсію, присвячену темі перелітних птахів, провела старший науковий спів­робітник музею Світлана Головко. Завдяки їй учні дізналися багато цікавого про птахів. Наприклад, про те, яку саме пташку називають “лісовою флейтою”. Діти мали змогу почути легенди про птахів, пригадати прислів’я і приказки, пов’язані з ними. Разом знаходили відповіді на запитання “Хто де живе?”, а також  ”Чим харчується?”. Велике пожвавлення серед школярів викликали кросворди, які заповнювали гуртом, відгадуючи тематичні загадки.

Завдяки даному заходу учні зрозуміли, що допомогти птахам може кожен з нас. Варто лише дотримуватися деяких порад: нагодувати пташок взимку, розмістити у дворі штучну гніздівлю, шпаківню чи синичник, не турбувати перелітні зграї, оскільки птахи вже здолали багато сотень кілометрів і їх може очікувати ще неблизький шлях.

Місцева майстриня, викладач Нетішинського НВК Людмила Ксендзенко, поділилася з учнями секретами створення пташечок із солоного тіста. Працівники музею споді­ваються, що власноруч зроблена прикраса у вигляді пташки, буде нагадувати дітям про необхідність дбайливого ставлення до пернатих друзів.