Роботи  нетішинок  Анни-Марії  Макарик  та  Людмили  Квятковської у  національному  музеї  українського  народного  декоративного  мистецтва

27 листопада у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкрилась виставка дитячих творчих робіт «З Надією до Перемоги!». Твори нетішинок Анни-Марії Макарик та Людмили Квятковської в числі найкращих і демонструються в колекції цього зібрання.

На виставці експонуються роботи з усіх куточків України, які були представлені дітьми з різних регіонів України на творчих дитячо-юнацьких конкурсах, організованих НАЕК «Енергоатом» з метою формування естетично-ціннісних орієнтирів української молоді та сприяння розвитку патріотичної складової в корпоративній культурі Компанії. Малюнки, аплікації та ляльки-мотанки, символічні браслети в національних кольорах, листи і плакати в майбутньому стануть своєрідним оберегом для наших воїнів.

Ці твори покликані підтримати воїнів у зоні АТО та українських політв’язнів у Росії. Відкриваючи виставку, віце-президент «Енергоатома» Володимир Пишний зазначив, що все більше і більше дітей підтримує своїми творчими справами Україну. «Міста-супутники завжди славились своїми талантами, адже це міста майстрів», - підкреслив він.

Заступник директора музею Людмила Білоус відзначила, що після завершення виставки твори будуть передані українським бійцям. «Ці роботи зігріватимуть серця наших мужніх воїнів, стануть символом того, що їх очікують не лише у рідних домівках. Молоде покоління рівнятиметься на них», - підсумувала Л.Білоус.

Її думку продовжив заступник директора ВП «Управління справами» Олександр Махно, котрий акцентував увагу на тому, що така дитяча творчість надзвичайно важлива для наших хлопців, котрі перебувають на передовій. «Дуже довго ми, збираючи чергову «передачку» в АТО, не брали із собою дитячі малюнки. Торік восени ми розпочали возити листівки, малюнки, браслети. І тоді ми побачили, як хлопці щиро радіють цим подарункам. Вони несуть світло, підтверджують, що наші воїни потрібні не лише рідним, а й іншим. Один із наших підопічних, який нещодавно повернувся із АТО, привіз додому усі ті малюнки, які йому передавали. Тому це надзвичайно важлива і добра справа», - розповів О.Махно.

Після експонування учасники волонтерської групи «ЕнергоАТОм для АТО» передадуть ці дитячі творчі роботи українським бійцям. Виставка триватиме до 6 грудня за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 9, корп. 29. Опісля вона переїде до одного із київських шпиталів, де знаходяться учасники бойових дій. Протягом експонування та надалі планується поповнювати цю колекцію, тому Компанія закликає усіх охочих долучатися до її укладання.