Рятувальники вчили вихованців дитячих садочків Нетішина правил безпеки життєдіяльності

Вже стало доброю традицією 3-го державного пожежно-рятувального загону проводити для дітей «Тижні безпеки життєдіяльності». Днями у дошкільному навчальному закладі №3 «Дзвіночок» та дошкільному навчальному закладі №4 «Вогник» було проведено низку різноманітних конкурсів та вікторин.

Розпочиналися заходи з відкритого уроку на тему «Вибухонебезпечні предмети – це небезпечно». Фахівці Служби порятунку за допомогою плакатів та листівок наглядно продемонстрували, як можуть виглядати різні вибухонебезпечні предмети, особливу увагу рятувальники приділили навчанню дітей правил безпеки при виявленні таких знахідок. Про це було й нагадування у тематичних пам’ятках та листівках.

У ігровій формі дошкільнята демонстрували навики з виклику вогнеборців, відгадували складні загадки, розповідали вірші. Потім були проведені практичні заняття з евакуації. На вулиці на малечу вже чекала виставка засобів гасіння пожеж та інше устаткування. Рятувальники показали вогнегасники та розповіли про їх характеристики, а потім продемонстрували гасі­ння умовної пожежі. Кожен охочий міг перевірити набуті знання з користування вогнегасником, а також спробувати свої сили у ліквідації пожежі за допомогою пожежного рукава. Наприкінці дітлахи з великим задоволенням приміряли спорядження пожежників та з середини побачили пожежний автомобіль.

Як показує життєвий досвід, такі практичні заняття та лекції дуже важливі, адже вони позитивно впливають на психологічну готовність до надзвичайних ситуацій, підвищують рівень не лише знань, а й практичних навичок. Крім того, це нагода вивчити тактичні характеристики об’єктів, де проводяться подібні заходи.

3-й державний

пожежно-рятувальний загін