Семiнар з культури безпеки

На збіглому тижні Хмельницька АЕС приймала на своєму майданчику фахівців іспанської компанії «Ібердрола». Це приватна компанія, яка, зокрема, займається виробництвом і постачанням еле­к­троенергії, має досвід експлуатації АЕС.

У Нетішині іноземні гості провели се­мі­нар та нав­ча­ння за проектом U1.05/09T5 «Удосконалення управління куль­турою безпеки в НАЕК «Енерго­атом» та на АЕС України». Цьому проекту, як зауважив на від­критті семінару заступник генера­ль­ного директора ХАЕС з якості і управління М.Г.Кремень, вже не один рік. Основне його завдання – знайти кращу світову практику і успішно її застосовувати­.

Слова Максима Григоровича підтвердив керівник проекту Карлос Лопес, додавши, що мета семінару – навчити персонал компанії ці практики застосову­вати, а також допрацювати стандарт з культури безпеки, який в подальшому міг би бути за­проваджений на наших АЕС.

Про інші аспекти проекту, а також про саму компанію «Ібердрола», розповіли на відкритті семінару, доповнюючи Карлоса Лопеса, Умберто Вердіне та Антоніо Тока.

Учасниками семінару в різні дні стали керівники середньої ланки й робіт­ники ряду структурних підрозділів, а також представники Запорізької, Рів­ненської та Южно-Української АЕС, ВП «АРС».

 Після завершення семінару проведено своєрідний вихідний контроль на предмет засвоєння отриманої інформації, учасникам роздано «флешки» з усіма навчальними матеріалами, передбаченими програмою.

Ольга Сокол

Фото Олени Веселової